ca 50 inlösta på Forsmonöjet smiley

Jag började styrdansa för 25 år sedan, och blev förälskad i dansen
direkt. Många av mina vänner har jag fått via dansen. Man får motion,
musikupplevelse, socialt umgänge, och närhet i samma ….

Ända sedan jag flyttade till Sollefteå har jag hört så mycket gnäll om hur tråkigt det är här, och hur dött det är här, och vad lite det händer här, och “jag drar ifrån den här jävla hålan.” Naturligtvis inte av alla… men från tillräckligt många…..

Men VARFÖR är det nu “dött” och “tråkigt” och “händer ingenting” om det nu är så ?
det är egentligen ganska lätt att förklara. Tillgång och efterfrågan. Går man inte på de danser som bjuds så har inte arrangörerna råd att ta hit band, då blir det dött och tråkigt. Ungefär som en närbutik på liten ort… om folk inte handlar där, vad händer med butiken då ?

När jag började var det smockat med folk på danserna, Bollsta folkets hus hade 2 fyllda dansgolv. Dansen blommade. Vad har hänt ? Ingen ska inbilla mig att folk inte har råd om de hade råd då. Har inte tid ?… njä köper inte riktigt det heller. Ids inte ? … Nu börjar det brännas tror jag, men säker är jag inte.

Sen tror jag att Neg-snack om olika band inte hjälper, eller ställen. Problemet med neg-snacket är att det baseras på rykten, och omdömen om banden blandas ihop med hur kul den ryktesspridande haft… och det i sin tur har väldigt lite att göra med hur bra bandet är…

Ikväll spelade King Edwards…. Jag tror vissa dizzar dem på fel grund pga namnet, att de tror att det är ett renodlat mogenband. Men det är helt fel… det finns vissa mogna låtar, men det mesta är inte renodlat moget. Och de är fantastiskt bra. Men folket uteblev…

Till en början satt jag och surade över det låga intresset, surade över att folk satt utanför i bilarna och avvaktade hur mycket eller vilken publik som gick in…
Själv löste jag in mig på vinst och förlust. Och ja jag erkänner … jag vart sur, och tänkte själv åka hem tom. Men jag gick o tog en fika så vakterna får lön, och sedan tänkte jag att jag ville inte vara så taskig mot King Edwards som spelade såååå bra. Och efter paus försvann hälften av den lilla del som kom …

JA MEN VA FAAAN ?????

Jag vet inte hur folk tänker. Lika är det med Beslut både från konsumenter som väljer Birsta istället för Sollefteå. Kommun som har för avsikt och verkar lyckas med att avfolka centrala stan och gågatan från butiker och kunder genom placering av badhus och intentioner att göra köpcentrum på I21 området. Alldeles nyligt har Sollefteå Camping röstats fram som landets 3e bästa. Man har det av många anledningar, restaurang, service, sysselsättningar…. men även närhet, gångavstånd till stan och matbutiker, etc. Nu flyttar den sista (?) matbutiken snart, och det påverkar småbutikerna negativt, och fler får stänga för att de redan går på knäna ekonomiskt….. och det påverkar i sin tur campingen negativt,. Hur tänkte man där ?

Nä rå folk gör vad dom vill med sin tid och sina pengar, men då bör man kanske vara lite tyst om hur lite det händer, vilken jävla håla och hur dött det är sen

Själv älskar jag “den här jävla hålan” och gör vad JAG kan genom att gå på dans och handla 95 % i Sollefteå… men ingen kan tvinga någon, och vill man lura sig själv att det är billigare i Birsta (Bensin) och roligare danser i Sundsvall eller Övik… så får man väl göra det …

Men som sagt …. man kanske bör hålla igen med negativa omdömen om stan, om man själv bidrar till eventuell nedgång