….
Förklaring till lekens uppkomst

Mina goda vänner Adam och Yildiz, och Rooney på Lilla cafet har ju dykt upp i min blogg nån gång då och då. Och framförallt Yildiz och Adams underbara ungar, Solin och Sam.

Sam föll för mig ganska omgående, och kastar sig hämningslöst i armarna på mig närhelst han ser mig… ja utom då när han är nyvaken. Men Solin fick jag ha stort tålamod med innan hon tinade upp, blev mildare i framtoningen och socialt lekfull.
Vi har ritat och målat på cafet, eller rättare sagt hon har beställt och jag har ritat.
smiley

Lilla fröken har temperament, och är rätt egensinnig, men fruktansvärt charmig och söt. Och ibland får man omvandla saker till lek, för att ungar ska finna förtroende, samt förstå varandras språk. Och vid ett tillfälle då hon trilskades och var obstinat när jag Yildiz och Rooney satt på cafeet, lyfte jag Solin över axeln och sa till Yildiz, med lekfull röstläge och dito blick:

– Nä nu tror jag att jag kastar Solin i soptunnan

Varpå Yildiz “samtyckte” Och jag gick ut på trottoaren, till närmaste soptunna och ställde henne symboliskt bredvid soptunnan. Varpå Solin överförtjust ropade:

– Igen Tomas, kasta mig i soptunnan igen!

Och så har det varit när jag fikat hos dom det senaste året. Samma “lek” lika rolig.
Sedermera lockades även Solins kompis Esrin av den “roliga leken” som egentligen ingen annan än Solin uppskattade och förstod, men hon ville gärna vara med oxå på ett hörn. Så hon blev oxå överlycklig när jag tog henne på andra axeln och bar iväg henne till soptunnan – fantastisk lek det där
smiley

Den diplomatiska lilla fröken Lyann

Både Solin och Esrin är två fantasifulla temperamentsfulla yrväder. Deras tredje vän Lyann däremot är till karaktären fullständigt motsatt. Lugn sansad, trevlig, lydig, lillvuxen, glad, artig och stabil i humöret. Så när hon nästan lite avundsjukt stog och tittade på hur glada och skrattiga Esrin och Solin blev av denna lek, och jag en gång var på väg bort till soptunnan med Solin, så frågade jag av ren omtanke, och med lekfull röst och blick:

– Lyann, vill du oxå bli kastad i soptunnan ?

Och hennes svar roade med omåttligt mycket, då hon med EFTERTRYCK sade:

– Nej VERKLIGEN inte !

Jag kan ju förstå att erbjudandet att bli kastad i en soptunna inte låter så lockande, om man inte förstått att det är nån slags lek
smiley

Men även hon kände nog att hon gärna skull vilja tagit del av det roliga som hon inte förstod sig på. Så hon kom fram och funderade lite till:

– Men jag förstår inte riktigt vad det går ut på !??

och log med hela ansiktet.

Efter det kom i vanlig ordning Sam kutandes och kastade sig i armarna på mig, om jag inte fällt ut armarna och tagit emot hade han fallit med näsan i asfalten !

Visst äntom för fin småbåna ?