……
Bakgrund

Nu har ju allsången på skansen en lång tradition, med Sven Lilja, Egon Kjerrman Bosse Larsson, och Lasse Berghagen som långkörare. Lasse Omdanade ju Allsången till något modernare och gav den dess klassiska signaturmelodi, som de nu mera gud ske pris har blivit något mera sparsam med. Lasse gjorde rätt i att kliva av, eftersom han blev trött på slutet.

Men visst är det fint ?

… visst är det fint när kamerorna sveper över Sommar-Stockholm, en av världens vackraste huvudstäder, belägen mitt i Mälaren med klippor och berghällar omkring. Jag blir alldeles lyrisk inombords….och lycklig. Den sista versen, ger extra rysningar i kroppen och huden knottrar sig. Lika underbart vackert som Månsken över Ångermanälven på dragspel… somrigare än så blir det inte ! Möjligtvis då bortsett från de glada skratten av barn på en badstrand.

“Skymningen kom i en smekning
av kvällsbrisens skälvande hand.
Nu rodnar solen i fönstren
på Söder och Norr Mälarstrand.
Säg, hör du musiken och skratten
från Djurgården och Gröna Lund,
en lovsång till Stockholm i natten
från skärgårdens vikar och sund.”

So far , so good,

So far , so good, tänker man ju då när man kommit s stämning av introt till Allsången, och myyyysige Mååååns klistrar på sitt allra charmigaste svärmorsdrömsleende. Sen kan ju en och annan artist tilltala på allsången, eftersom själva allsången fått träda tillbaka lite på senare år, till förmån för rena artistuppträdanden…. och jag tycker det är bra …VÄÄÄÄLDIGT BRA !

För jag vet inte hur SVT har lyckas men …Hur kommer det sig att nästan varenda en dom stoppar upp micken i trynet
på, sjunger så falskt och tondövt att man zappar kanal i ren desperation
för att undvika att trumhinnan spräcks och att det musikaliska örat
blivit så misshandlat att man går omkring med hörselskydd.
De måste ju ha skannat av Sveriges allra mest tondöva genom nya lagen om avlyssning, FRA … ni vet övervakningen av medborgarna som Socialdemokraterna och Alliansen genomförde …. samtidigt som de antyder att Vänsterpartiets demokratiska bas är tveksam.
smiley

Jag förstår väl idén kring allsång, att det inte måste vara sånglärkor och operasångare i publiken,…. men de kan väl ha NÅN som kan sjunga NÅN ton rätt ?


“Strumporna” – “varrforr” ?

Sen har ju Gudrun och “strumporna” även varit och lagt näsan i blöt om att det måste bli en kvinnlig programledare som efterträdde Måns, det sa de redan efter Lasse Och efter Anders Lundin. Men då måste jag få lov att citera farsan (Jan Fares) i filmen “Jalla Jalla” … när sonen sa att han ville gifta sig med någon han älskar… då sa farsan:

– “Varrfor ?”

Och det kan man undra …

Visst jag ser gärna en kvinnlig programledare, men “varrfoor” MÅSTE det vara en kvinnlig ? Räcker det inte med att det är en BRA programledare. Kanske Gladys del Pilar vore nåt för nya SD-Sverige ! JAG älskar Gladys, eller supergoa Lagaylia Frazier.

MEN om denna tilltänkta kvinnliga programledare, vem än hon månne vara, kommer agera och propagera för att i VIP-publiken stoppa in åtminstone NÅGRA som kan hålla VISSA toner …. så….

I’m all for it, Kvotera Mera !
smiley