….
Kvalitet och kundvård

Vill du köpa parasoll som håller mellan 1 dag och en vecka ? Då rekommenderar Sollefteå Bangolf varmt JYSK,

Jysk som även i efterhand hävdar att dessa inte är lämpade för offentlig plats som bangolfanläggningen, eftersom man då inte kan passa dem, och ta ned dem vid blåst.
Varför de inte förmedlade denna förutsättning vid själva inköpet trots att de visste att det var bangolfen som köpte parasollen, framgår ej.

Säsongsrelaterade verksamheter

Bangolf är i Sverige ändock är en i allra högsta grad sommarsysselsättning, även om det finns undantag i form av nån enstaka inomhusbana. Då kan man tänka sig att det vore högsäsong för företag som levererar bangolfartiklar i stil med klubbor, bollar och protokoll. Behov för 9000 kronor i form av dessa varor uppstod, och beställning gjordes via internet.

Vid utebliven leverans ringer representant för vår bangolfklubb för att undersöka saken. En telefonsvarare upplyser då representanten om att de har semesterstängt fram till 5 Augusti
smiley Hur funkar det ? skall Åre stänga för semester under sportlovet ?

Banker och andra tjuvar

Det har väl inte undgått någon att banker, vars verksamhet bygger på att förvara och handha, låna ut pengar, inte längre hanterar pengar … f’låt kontanter.
Det är ett märkligt system vi lever under. Vissa hävdar att detta minskar rånrisken, och ökar säkerheten. Numera slipper rånarna utsätta sig för risk i form av fysisk närvaro vid själva rånet, när man tryggt och lugnt kan föra över pengar på digitala sätt…. så ja visst har tryggheten ökat… för rånaren.
Likväl är du idag nödgad att ha en bank. Men de vill inte hantera kontanter. Däremot har de finslipat sina färdigheter att ta avgift för allting man gör och inte gör. Det är en win – win situation FÖR BANKEN. Kunden är näst intill maktlös.

Loomis som valt att specialisera sig på just kontantinsättning, har även dom kommit på sätt att gardera sig. Man tar 70-90 kronor per insättningspåse, åtminstone var det så vi förstod det. Vi räknade ut att Loomis tjänade ca 3000 kr av Bangolfen varje sommar. Och så tänkte vi till och satte in mindre ofta.

Man kan ju lätt få uppfattningen att det skulle vara extra arbete som de då tar betalt för när det kommer in en påse varje dag – Fine, då spar vi lite arbete åt dem, och pengar åt oss….

Jo jäklar ja… det visade sig att straffavgift lades på för överstigande av en viss summa. Så om du sätter in pengar ofta straffas du, och om du sätter in sällan och mycket straffas du. Lite grann som Energibolagen förr, när de hävdade att vid lågvatten kunde inte vattenkraften producera el och därför höjde man priserna, och vid högvatten gick det inte att producera el, därför höjdes priserna. Detta upprörde naturligtvis kunderna. Så numera har man omformulerat det hela, omstrukturerat det hela och vi betalar precis lika mycket eller mer, och är fullkomligt nöjda