Så här på småtimmarna summerar en lätt onykter alkoholmoralist nöjt, sina onyktra eskapader för kvällen, och kvällen innan.

Tre herrar som enligt egen utsago är i sina bästa år, lokaliserade sig strategiskt på stans bästa veranda, för betraktande av allehanda modeller på onyktra och nyktra människor på väg till Nipstadens stora tillgivenhet Laxfestivalen.
Frågan var till en början om undertecknad gjort en miss som avböjde ett mycket vänligt och generöst erbjudande av fribiljett till själva festivalområdet i parken, eller inte.
Summering följer:

Laxfestivalen erbjöd en gång i tiden fritt inträde, med möjlighet att köpa öl i parken och äta lax på papptallrik. Mestadels biloligare och lokala band engagerades, och många inkl mig själv gillade konceptet. På senare år har beslutats att ta inträde 200 kr, och ta hit lite större artister, och inget ont om det. Själv konstaterade jag att jag kunnat betala 3-400 kr om det var en artist jag gillade, men vägrar betala 200 för att se på när folk i fyllan beter sig illa och dummar sig, till tonerna av en bra men ointressant artist.

Fribiljetten då ? … Ja jag tänkte att det var bättre att någon med genuint intresse fick den, än nån gammal cynisk, moralistiskt surgubbe som mig själv.

Med så stor strömming av folk, roade sig U.H, B.B och jag åt att utvärdera kvinnors förmåga att gracefullt framföra sig i extremt höga klackar, resultatet blev skralt.

Under kvällen trippade diverse bekanta förbi, men mest okända turister. Ett frieri till mig under kvällen, vilket var intressant. Ty nu fick jag äntligen ett hum om hur mycket sprit det krävdes från en kvinna för att hon ska fria till mig… och det vare MYCKET !
Nån gång såg jag till att hon inte tippade, hennes blick var ca 1 meter till höger och ovan mig när hon friade. Och hon hade lite svårt med rätt namn på rätt person… men jallafall.,.. man får glädjas åt det lilla.

Här satt vi tre coola snubbar på Bennys Bodega mitt i stan, enkom för vip-kunder, och mådde bra över att se på folk, och slippa lidandet inne i parken. Och jag har avklarat min årliga alkoholkonsumtion på 2 dagar. 5 öl !