….

Upptrappning

Under Nipyreveckan trappas evenemangen och folkmängden upp eftersom, från att man i princip skrapar ihop alla 14 Sollefteåbor som ännu bor kvar och är engagerade till att göra vad än det krävs för att fylla ett festivalschema med aktiviteter… om det så skulle vara att göra sin roligaste grimas för tredje året i rad….

…från det till att ta hit lite större, mer kända artister, i detta fall, Patrik Isaksson och Nanne Grönwall, och att gågatan ser ut som om man vore i Paris, eller Rom. Fullt med folk, berusade, nyktra och redlösa.

“Förfest” i Gussjönoret

För mig började det i onsdags med dans i dansparadiset Gussjönoret, till Sannex. Fick åka dit med en snäll M.E, som dessutom vet hur man dansar, Mamma Mu, Duracell-Carina, Glada Siv, E-L, Kuuuulande Linda-Marie, Sara med axeln, och många fler dansbrudar var där…. och en med en vääääldigt vacker Cleopatra-näsa, som dansade som en gudinna oxå….

Torsdagen blev en mental dipp, och lämnas som en icke redogjord parentes i en annars rätt bra vecka.

På fredagen blev min stickade lusekofte med blåa renar på klar. Och på lördag hämtade jag den från min älskade moster, för utflykt till Höga Kusten. Detta med varma kläder blev ju naturligtvis en garant för varmt väder.

“Bregottfabriken” vid höga kusten smiley

Resan till höga kusten blev underbart surrig, tjafsig och intensivt kacklig, som den gärna blir när hela Mu-klanen utom självaste tjuren följ vä….

Mellanjänta nyser okontrollerat vid picknicken och “garnerar” Mamma Mu’s kvarvarande, laktosfria, mint/choklad-kakor, med nåt grönt slemmigt.

Lillpojken säger “ska vi slå vad” ? när vi varnar honom för att gå på de algbeklädda stenarna under vattnet, för att de är så hala…. och 2 minuter senare “står han på örat” i vattnet och mot de för små pojkars huvuden så o-mjuka stenarna på botten.

Mamma Mu
själv tror att hon haft rätt om vägbeskrivningen, fast hon bara omtolkat vad hon sa från början, och ägnar stora delar av resan att tala om för undertecknad att hon hade rätt.

Coola Wille glider omkring i tillvaron som om allt ordnar sig, … Så kan det vara att vara ung och ha inkomst.

Äldsta dottern
21 år, fick ett tuppjuck, och gladde övriga med att åka ultrarapid-långsamma “radiobilar” vid Björnstugan i Ullånger, och skrattar hysteriskt glatt åt sitt “tokiga tilltag… Med andra ord en riktigt bra dag….

Bennys Bodega och tre vise män

Landade både fredag och Lördag på Bennys Bodega, stans mest exklusiva Bistro Bar, med väl använda, nednötta stolar, och en kunglig utsikt över flödet av Lördagsexotiska människor. Bennys och Hibbe’s generositet och lättsamma sätt blev det lilla som gjorde kvällen fullkomlig och charmant trevlig, med våldsamt mycket skratt och snack och bålke ut yga o blänge ! Givetvis löste vi mycket av världsproblemen oxå en kväll som denna.

Jag hade haft lika mysigt och trevligt utan öl. är jag övertygad om. Jag toknjöt av att känna mig i mitt rätta element, och “kunna va mig själv för en stund” (Nej det var ett annat märke vi stjälpte i oss) G.B och L.Ws present värmde, även om jag knappt han dricka upp innehållet innan hon nöp tomflaskan av mig 😉
Vi hörde bara basdunket och ett och annat vrål från parken, av musiken, men satt mycket bättre där vi satt.

Folkströmningen vände, och med det sommaren

Eftermidnatt, när folkströmningen gick åt “fel håll” började jag inse att detta var sommarens sista suck….åtminstone aktivitetsmässigt, för den lilla turistberoende småstaden Sollefteå. Givetvis fortsätter sommaren länge än rent vädermässigt, men gågatan töms eftersom, och det är ett mindre antiklimax att gå på gågatan Söndag morgon efter Laxfestivalens slut. Fullt med cigarettfimpar, Sibyllatallrikar, krossat glas och uthällt öl.

Morgonen dagen efter

Morgonen har kommit, jag kastar hastigt i mig en kopp kaffe och en Strass, hos den överarbetade caféägaren på Lilla caféet, utrustad med gitarr och tamburin cyklar jag ned till min “sommarstuga” på bangolfen. Fixar o donar lite, lirar lite, får besök av “Mustafa the Muscleguy” och hans regering, dricker kaffe, softar, lirar o sjunger lite till….

För att garantera Bangolfens investeringar i blomster och prakt ägnade jag mig efter stängningsdags åt att ge blommorna ca 70 liter vatten. Varpå en liten tjej betraktade mig förundrande. Och efter ca 60 liter och 6 vändor med 2 tioliterskannor, undrade hon ju givetvis varför jag hämtade vatten. För en vuxen kanske det är uppenbart, men inte för en 10-åring (gissning)

– Varför hämtar du vatten ?

– Jag vattnar blommorna !

– vad DUUUKTIG du är !!!

smiley

…och nu börjar den underbara sensommaren … hipp-hipp…Hu……