….
Sitter här och funderar över livet, mig själv, vänner, kärlek, och vår värld.

Marknadsekonomin från begynnelsen, var ju att i mindre skala byta varor och tjänster. Och i sitt initiala skede, på en lokal nivå, fungerade detta rätt bra vill jag tro.
Bra kvalitet gjorde företaget ett gott namn, och man fick kunder på så sätt att återkomma, samt skaffade sig ett rykte som gav nya kunder. Det gav trygghet för kunden. Allt gick långsammare då, tekniken inte lika utvecklad, förtjänsten inte lika stor, människorna hade det mer knapert många gånger.

Men en kvalitetsvara, var något som gynnade producenten. Så är det inte idag. Man stirrar sig blind på tillväxt och expansion, och har insett att om man producerar högkvalitativa varor så dröjer det för länge innan kunden köper nytt. Så det lönar sig alltså i detta system att tillverka glamorösa skitprodukter. Man lägger inget krut på hållbarhet och kvalitet, det motverkar ju själva försäljningen på kort sikt.

Mobiltelefoner och datorer ändras tekniken så fort att produkterna inte går att använda efter ett par år, detta är givetvis medvetet. Vissa elektroniska varor har ett datachip monterats, för att produkten skall gå sönder efter en viss tid…

Berättade jag om tonårskillen som tappade mobilen i backen ? Då kompisarna sa åt honom att vara försiktig. Då tog han upp telefonen och kastade den med all kraft i backen så den flög i bitar, inte av ilska. han var inte det minsta upprörd, … och sa

– Jag får ändå en ny om jag ber farsan

Nå är det så konstigt att vi får ett samhälle där människor inte visar respekt för varandra, inte visar respekt för saker utan förstör. Hela vårt leverne uppmanar oss ju till att slita och slänga, inte värdera och ta om hand om. Lika gör vi med förhållanden och familj… det är slit och släng även där…

För min egen del är jag trött och sliten, lite lätt desillusionerad allt som oftast, känner mig ensam och övergiven…

var är hon … som skall stå vid min sida ?… snart är även jag förbrukad, och det vore en synd att inte ha älskat innan dess…. sliten och slängd.