Vet du pappa… idag var det på nyheterna hela dagen om en barack. Det var märkligt tycker jag, när allt kommer omkring blev det inte nå nämnvärt bättre med USAs aggressiva utrikespolitik bara för att man bytte hudfärg till mörk, och partitillhörighet till “democrats” . Guantanamofängelset med torterade fångar under Baracks dåliga samvete, är kvar. Och USA struntar som vanligt i FN och världssamfundet ser det ut som ….

Varför ? … för att rädda människor från lidande ? pga av egenintressen i området ? pga att de måste rädda ansikten ?

Far jag funderar kring varför dessa maktspel, dessa massmord, detta förtryck aldrig tar slut, och jag undrar hur chiefen ser på allt det där ? Det är en komplicerad värld… jag är rätt klok ändå far, men jag fattar inte det där…

Nåja …. här på jorden i Norrland, har ännu inget krig brutit ut, och för det är jag tacksam. Här i kontrastens namn, plockar jag äpplen och gör äppelsylt av, tills fingrarna blånar. Jag promenerar omkring i ett naturmässigt paradis. Folk förstår inte hur vackert vi bor, med Ångermanälven in på knutarna, och de höga bergen omkring. Med en utomordentligt vacker stadspark. Men du visste pappa…. du var förälskad i Sollefteå och Ångermanland, men du kom dig aldrig för att flytta tillbaka riktigt.

Satt på ett fik…. jag menar MITT fik, idag, Lilla Caféet och pratade med Yildiz, Adam, Hemri och Nesrin … och Yildiz brors fru… som inte kunde ett ord svenska. Jag mådde gott i sällskapet,, försökte få Yildiz och Adam att berätta för henne vad vi pratade om, så hon inte kände sig utanför. Det gjorde dom. Ingen Sam och Solin idag dock… de små trollen 🙂

Vi lirade idag pappa… Jag, Åsa och Per-Åke. Du träffade ju Per-Åke nån gång när vi spelade. Men jag hade önskat att du fått träffa Åsa oxå, henne hade du tyckt om, och hon dig. Dom är så goa människor Åsa och hennes sambo…. nu med två knoddar och en lurvtuss som plikttroget skäller ut oss varje gång vi kommer dit…

Jag menar han är ju vakthund, gör bara sitt jobb.

Dom fick Äppel/nektarinsylt idag. Tidigare har de fått Svartvinbärssylt, och Lingonsylt.
Och jag fick korgen idag … ja …äppelkorgen asså. Idag spelade vi låtar av Jonas Gardell, Åsa Jinder, Jon Allen, Rickard Wolf och så den där Höstvisan, med brådskande kärlek.

Nä nu är det dags att titta in i huvvet en stund,
och luta dig tillbaka på ditt cumulus far !