..
Harmoniska män

Jag är ju faktiskt man själv, om än inte med snus hängandes ut över tänderna, en blankt skinande nyinköpt bil, och ett permanent hånfullt flin på läpparna, som ska låta omgivningen veta, att inga känslor existerar där inte !

Men om manlighet sitter mellan benen, jag då är jag väl manlig då. Och om Heterosexualitet är manligt, ja då osar det testosteron om mig, för mina ögon skannar av kvinnlig skönhet större delen av min vakna tid, och delar av nätterna.

Och skulle känslosamhet räknas till ett manligt drag, skulle jag vara rena HE-MAN.
Men nu är det ju inte så. Men trots allt är vi män, allihopa människor, med tankar, känslor och sökande efter stimuli, harmoni och kärlek, både de frustande, snusande machomännen med jägarbössorna, och de bloggande, dansanta, bärplockande, musicerande männen.

Machomannen kan ju givetvis inte tillåta sig att visa kärlek, i alla fall inte offentligt, ej heller brista ut i fniss, det förstår ni ju, förstör hela hans image. Själv är jag fascinerad av hur vissa oss går omkring och använder 90 % av sin energi till att se hård och oberörd ut. Nä den norrländske machomannen finner inre frid ute i skogen och vid sjöarna, vid fiskespöet och jaktgeväret, fri från familj, ansvar, kvinnor och shopping.
Jag har själv älskat att fiska när jag var yngre, men har kommit ifrån det, med allt krångel med fiskekort o sånt.

Men se på en äldre man med sitt flugfiskespö, se harmonin i hans ansikte, se hans pojkaktiga glädje lysa igenom när han på ett manligt vis får släppa “världens bästa jakthund” lös, ta geväret i hand, sätta på sig kamouflagekläder trots att älgen är färgblind och går på luktsinne och hörsel för att undvika dem…..

… när man ser detta, så gläds man ändå lite med dem, ja tom avundas dem lite grann deras lek i skogarna, deras tillflykt, deras bonding… och önskar lite grann att jag själv vore så där manlig och macho…

Samma män har ju under året fått genomlida familjemiddagar, smakråd till gardiner, smakråd och sällskap på shoppingrundor, städning, bakning och bärplockning etc
Jag har ännu en bild i mitt inre,l när man är på Birsta city, och vi sitter utplacerade på soffor och stolar med ett lidande, längtande ansiktsuttryck…

Så låt den stackars sargade plågade mannen ha sina veckor av testosteron och jaktlusta på hösten, låt honom sitta vid sjön och vänta på att rödingen ska lockas av egenhändigt tillverkad fluga…

Själv belönas jag av ta rätt på bär och frukt… men jag är ju heller ingen tvättäkta macho

smiley