….
Ett par jeans på golvet, i en hög med strumpor, och kalsonger, och en skrövlig skjorta. Det är odiskat, räkningarna betalda, men papperna i oordning. Håglösheten är på besök i mitt hem, i min själ och kropp. Innan jag kastat ut honom igen, så sköter jag mina åtaganden och löften utåt… men …inåt … får ta ett steg åt sidan,. eller två.
Blommorna är vattnade, gräsmattan på golfen nyklippt, Moster har det bra…
… endera da’n får jag ta itu med mitt.

På andra sidan älven flammar lågorna från marschaller i natten, gatuljusen reflekterar sig i det brådskande vattnet i älven. Inom en vecka kan det ha invaderat delar av Risön.
Melankoli grabbar tag i mitt bröst och ögonen fuktas. Jag känner mig trött, i kropp och själ ikväll. Pappa Benny i himlen ser ner på mig, tror jag, lägger sin hand om mig och ber mig att kämpa vidare…. tids nog kommer lycka, tids nog kommer närhet… tids nog får du vila… tänker jag mig att hans omfamning säger mig.

Kanske knäcker den här världen mig till slut, kanske överlever jag än i många, många år, tror inte ens chiefen vet det säkert. Men medan jag vandrar här, ger jag allt jag kan ge, och njuter av all godhet som kommer i min väg. Härom da’n fick jag ett presentkort av en vän, … kanske för att hon i sin tur uppskattar mig, för den jag är…
Det gladde mig innerligt hur som helst.

Nu ska jag umgås med kudden några timmar