….
Visst är livet och världen underligt/underlig hörni ?

Om jag nu börjar med citatet från August Strindberg, om Stenhuggaren i inlägget före detta. Det är glasklar logik, som får vilken borgare som helst att tugga fradga av ilska över avslöjandet att de inte alls är så överlägsna individer som de hävdar.

Anarkism blir resultatet

Vår, under ett antal år, närapå icke kritiserade statsminister menar tex på att det svenska folket var mentalt handikappade som trodde på välfärd som idé.
Om han på fullt allvar tror på detta så tror han på ett samhälle utan gemensamma värden och ägande, ett samhälle utan stat, utan rättsväsende, utan lika vård för alla, utan lika skola oavsett klasstillhörighet etc… så tror han de facto på anarkism, vilket den förlängda versionen av det statslösa samhället innebär.

Och det är precis åt det hållet denne tvetungade herre vill gå, även om retoriken är snodd från socialismen i ordalag som “emot utanförskap, arbetslinjen, välfärdens kärna, och flexibilitet”. När de i själva verket ÖKAR utanförskapet, ÖKAR arbetslösheten, MINSKAR vårdvalen genom minskade anslag till landstingsvården, och det sistnämnda handlar om att ta bort arbetsrätten och göra den arbetande arbetslös för att sedan kunna återanställa denne via bemanningsföretag och bli en arbetare UTAN rättigheter.

Dessa samvetslösa individer (Ty det är enkom DOM som enligt egen utsago är “individer”) tycker och har alltid tyckt att ökade klyftor är bra… men för vem och för vad ?

Vem är det bra för ?

Inte är det bra för de som halkar längre ned i samhällshierarkin, och det i sin tur är i förlängningen inte bra för medelklassen som mutas av överklassen med några hundralappar i skattelättnad, på bekostnad av sämre vård och skola. Ty dessa blir drabbade i sin tur av desillusionerade våldsverkare som tappat tron och helt enkelt skiter i allt, Även de samvetslösa själva drabbas av detta, både genom kostnader för samhället efter de som placerats utanför samhället av dem själva, OCH genom den skadegörelse gentemot dem själva och deras egendom. De samvetsslösas “lösning” på det problemet är att skaffa mer poliser och införa hårdare straff. Nu kostar ju poliser pengar finansierat via skattemedel, Skatter som de samvetslösa själva propagerar för att sänkas om och om igen för “mera pengar i plånboken åt de som arbetar”

Det är egentligen ganska lätt att syna denna självförgörande ideologi, som biter sig själv i ändan. Varför gör vi inte det då? Varför reser sig inte folket mot dessa cyniska reformationer utan mänsklig koefficient i ekvationen ?

Varför ändrar vi inte på detta ?

Delvis lutar sig den för tillfället mera penningstarke medelsvensson, med hopp och tro om evig hälsa och ungdom, tryggt tillbaka och blundar för vad som händer sin “syster” låglönearbetaren på städjobbet och på ICA, sin forne broder “Den arbetslöse” … och den ur arbetarfamiljen förpassade “kusinen “den sjuke”. Och tror nånstans att det inte kommer att hända dem…. Dvs man har på vissa håll tagit mutan.

Delvis har man inte satt sig in i hur verkligheten ser ut för dessa grupper, vad som händer på internatskolor, hur sjukvården går på knäna och tvingas neka folk vård… pga några hundralappar i mutor. Man har delvis osynat trott på vår “trovärdige” statsminister med hundvalpsögon, när han kopplat ihop ett “utbrett fusk” hos den svagare delen av befolkningen, med sjukdom, och därmed “motiverat” skattesänkningar åt de som har mest, för att skapa incitament att “ta sig ur utanförskapet”

Incitament ?!

Till att börja med så bestod det “utbredda fusket” Herr kluventunga pratade om, av 0,04 % … dvs det var rena lögner !
För det andra sammankopplas numera sjukskrivna med ordet fusk, vilket resulterar i att den sjuke skall skämmas än mer, än den gjorde innan 2006.
För det tredje så tror man på idén att sjuka och arbetslösa får “incitament (motivation) av att få MINDRE PENGAR, eller rent utav ingenting, samt tvingas gå och tigga dessa pengar till levebröd, när de redan är utan energi och ork pga sin sjukdom.
Medan incitament för kapitalister och rika är att FÅ MER PENGAR och DUBBLA INKOMSTER genom pensioner och bonusar, subventioner, skattelättnader och representationer… är det inte märklig “logik” kära medborgare.

Sen kan jag finna det märkligt att jaga sjuka ut i arbete utan vård, när det finns alldeles tillräckligt med friska arbetsföra, som står och väntar på att få ta ett jobb.

Resultatredovisning

Hur har denna politik fungerat hittills då ? Utöver dess självklara och cyniska människosyn som genererar onödigt lidande ?

– Ökad arbetslöshet !
– Ökade klasskillnader
– införandet av tillåtelse avlyssnande av oss medborgare, trots att vi inte gillar det om det sker i en diktatur
– Försämrade skolresultat
– Sämre vår som följd av indragningar i densamma
– Ökad segregation
– Ökat stöd för dem som ger invandrarna skulden för ökade klyftor och utanförskap
– Apotek som tänker lönsamhet istället för att tillhandahålla kunderna med de apoteksvaror de tränger och behöver. Och sämre tillgång till apotek på landsbygden, med sämre sortiment eftersom lönsamhet skall räknas före behov.
– sämre arbetsrätt
– sämre A-kassa
– Fler socialbidragstagare, trots att Alliansen hårt kritiserade och fortfarande har mage att kritisera vänstersidan för bidragspolitik, samt att man döpt om socialbidrag till “försörjningsstöd” för att dölja just detta faktum

Listan kan göras lång

Valet är ditt/vårt !

Och det mest tragiska är att skillnaden kan komma att bli minimal, om S tar över makten och exkluderar vänsterpartiet från regeringen. S vill nämligen inte förändra det Alliansen gjort under 7 år nu, trots att de rent retoriskt är starka motståndare till Alliansens politik…

Kära medborgare … valet är ditt, år 2014 ..