Jag har ännu i färskt minne det mediala drev mot Mona Sahlin och Håkan Juholt, båda Socialdemokrater (märk väl att jag ej är socialdemokrat, och därför inte part i målet)

Det var mediala drev som saknat motstycke i svensk politik, och avsatte i princip bägge två från sina poster. I Monas fall rörde det sig om Toblerone, och i Håkans fall ansökte han om bidrag utan att hymla …. vilket båda två kan kritiseras, BÖR kritiseras och moraliskt tveksamt.

Ställ då dessa årslånga mediala drev mot den lilla annons som blir när Sveriges biståndsminister och sekreterare plockar miljoner i lön av pengar som skulle gå till bistånd.

Och se mig sedan i ögonen och säg att Sveriges press är neutral smiley

Från Aftonbladet: ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17530774.ab )

Den tidigare biståndsministern Gunilla Carlssons (M) lön betalades under fyra år med biståndspengar.

Även hennes statssekreterares lön kom från bistånd.

Totalt rör det sig om över 20 miljoner kronor, rapporterar SR Ekot.

Gunilla Carlsson avgick för en vecka sedan från posten som biståndsminister. Enligt en granskning som Sveriges Radio Ekot har gjort betalades hennes lön mellan 2009 och 2012 med biståndspengar – pengar som ska användas för att bekämpa fattigdom.
Finns inget skriftligt beslut

Det var när anslagen till Utrikesdepartementet, UD, som förslaget att ministern och statssekreterarens löner och andra omkostnader skulle betalas med biståndspengarna.

Beslutet ska ha godkänts av kabinettsekreterare Frank Belfrage och Carlssons dåvarande statssekreterare Joakim Stymne. Det saknas däremot ett skriftligt beslut och lönefinansieringen går inte att hitta i budgeten.

Under fyra år, från 2009 till 2012 betalades lönerna till Gunilla Carlsson och hennes statssekreterare med biståndspengar.
Lönen klassades som bistånd

När Gunilla Carlsson avgick i förra veckan hade hon en lön på 121 000 kronor, hennes statssekreterares lön är 91 800 kronor i månaden. Totalt rör det sig om lönekostnader för 20 miljoner kronor under de fyra åren som betalades med biståndspengarna.

Att en biståndsministerns lön klassats som bistånd har aldrig tidigare hänt och inga andra ministrars löner betalas ur deras budgetanslag, rapporterar Ekot.

Sedan januari i år slutade deras löner att betalas med biståndspengar.
”Fullt normalt”

Gunilla Carlsson har inte velat ge några kommentarer till Ekot. Utrikesminister Carl Bildt (M) svarar däremot att lönekostnaderna är en ”utomordentligt liten del” av de avräkningar som sker på Utrikesdepartementet.

– Det är de kostnader vi har för att sköta biståndet. Det är fullt normalt och har skett under alla år och det sker i alla länder fast på lite olika sätt, säger utrikesministern till Ekot.

Enligt Ekot har övriga allianspartiers biståndspolitiska talespersoner inte haft kännedom om att Carlssons lön betalades via biståndsbudgeten./Källa Aftonbladet