Jag längtar ibland till det enkla……
För att finna nån mening med allt.
Jag vet att det är svårt, näst intill omöjligt.
Men jag längtar ändå till att odla mina egna grönsaker
Sköta om dem och skörda dem på sommar och höst.
Jag längtar efter att grilla min nyfångade fisk över öppen eld.

Det handlar om en längtan efter att göra det som behövs för min överlevnad, utan att för den skull tära på Moder Jord. Utan en massa mellanled, miljöförstöring, kapitalistisk profit, och galna snedvridna målsättningar som ekonomisk rikedom.
Det handlar om en längtan efter att leva enkelt, med det jag behöver, och inget mer.

Men jag drömmer … ja visst drömmer jag

Experimentet mänskligheten, och dess industrier, dess utarmande, dess bekvämlighet, har redan spårat ur alldeles för långt. För få vill ändra kursen vi intagit, … det kommer vara för sent … det kanske redan ÄR för sent. Folk är alldeles för invävda i det system som förstör oss själva, förstör förutsättningar för hälsa och överlevnad för sina barn.
Folk kallar idag de som slåss för denna miljö för “extremister” samtidigt som de försvarar fängslande av medlemmarna ur Pussy Riot, samtidigt som de blundar för fångar på Guantanamo, samtidigt som vi blundar för kvinnliga fångar i Afghanistan, pga att de övergett en misshandlande make….

Det är nog för sent.

Jag är trött på lurenderjerier, propaganda, falskspel, tortyr och krig. Jag är trött på köpt media, trött på köpt politik a la Alliansen…..
Ekorrhjulet bara fortsätter att snurra och vi vill inte se att det redan börjat.
Vi är mitt upp i processen av destruktion. Vi dör redan av cancer, förgiftning, och många mångas fler sjukdomar orsakade av vårt eget leverne… vi dör indirekt och direkt av de mediciner som skall bota de sjukdomar vi själva orsakat..
Vi ser inte skogsbrynet i destrutivitetens skog, eftersom vi står mitt i den.

Ekorrhjulet är igång, och farten ökar.

Så nu när jag inser att jag inte KAN förändra världen, inte KAN stoppa ekorrhjulet, så tillåter jag mig att drömma om ett enkelt liv, en öppen eld, nygrillad fisk, och egenhändigt odlade grönsaker… under en stjärnklar molnfri nattsvart vacker himmel, och spegelblank sjö, som återger månens ljus.

Jag tillåter mig att drömma om att mitt arbete ger mig det jag behöver för att överleva, utan att våldta moder jord, ger tillbaks lika mycket som jag tar, utan att förgifta moder jord. Lever stilla mitt liv … och efter många stjärnklara nätter ännu, återbördar mig själv till moder jord när jag levt mitt liv färdigt…

Men visst drömmer jag… visst drömmer jag, och visst är jag naiv, som drömmer om detta. Men hellre naiv drömmare, än cynisk självförgörare.

God natt du cyniska värld och naiva drömmare !