Sena nätter…ingen slump.
Det är lättare att hitta distraktion på nätterna, med filmer, och tv.
Lägenheten ser ut som om det varit inbrott, disken växer. Jag
tvingar mig till promenader….. jag måste, annars blir jag insnöad.

Är jag en paranoid hypokondriker ? …

Det beror ju givetvis på vem du frågar. Allting beror på vem du frågar.
Om du i Juni frågade läkaren som inte agerade från början, så skulle han nog svurit på det. Nu ?… nu han gör en pudel, ljuger till förfarandet en aning, för att slippa ansvar. Om det går åt skogen… vem bryr sig om det ? Det är snart glömt och förlåtet alla “misstag” som gjorts politiskt och vårdmässigt. Inom en månad skulle allt vara glömt, och alla eventuella utredningar nedlagda pga att inget fel går att styrkas. Om det nu ens kostas på en utredning.

Jag blev en gång kallad paranoid av en läkare för att jag påstod att myndigheter läkte information som var under tystnadsplikt. Jag fick det till och med nedskrivet i min journal.
Sen visade det sig att två myndigheter de facto agerat vådligt och spritt vidare rykten, som sedermera förhindrat min rehabilitering. Hade detta vart enda gången i mitt liv detta skett, och jag hade varit en trygg individ, med god känsla för mina rättigheter… så kanske jag lätt kunnat gå vidare, och inte sett mig om efter oförrätter. Men det var inte enda gången, och “informationen” om än felaktig, följer med i byråkratin och journaler. Så är det paranoia även om man har rätt i sin misstanke ? Nej givetvis inte enligt universell etik. Men universell etik råder bara i teorin, I verkligheten är det den “trovärdiges” och de “rättfärdigas” ord som gäller, inte sanningen, eller den utsattes ord. Och trovärdighet och rättfärdighet erhålles genom status och pengar och makt.

Allt “svar” beror på vem man frågar. Finns inte många i Sverige som ser på USA som en terrorstat, fast de i mångt och mycket gör samma saker som terrorstaten Nordkorea… skillnader finns, men mönstren är lika. I USA torterar man fångar , fängslar människorättsaktivister, visselblåsare, mördar människor med förarlösa flygplan, etc etc …

Reser vi oss upp och protesterar ? Nej ! Ser vi ens på USA på det viset ? Nej ! Varför ?… jo för att vi matas av den information som USA vill att vi ska få. Och för att USA betraktas som “rättfärdigt”