…..
På hösten 1985 gjorde jag mitt första politiska val. Jag var 19 år fyllda och det blev en riktig snedspark. Jag kunde inte mycket om politik, och gick således på hur partiledarna uppträdde, deras aura och utstrålning, och sammankopplade det i min ungdomliga naivitet med trovärdighet. Jag och många med mig föll för Bengt Westerbergs charmoffensiv. Jag förlät mig snabbt för detta politiska felkliv och lärde mig att tänka själv, lärde mig solidaritet, och jämställdhet, klasskamp och att en kedja är inte starkare än dess svagaste länk. Sedan dess har det varit vänsterpartiet för mig, även om jag ständigt kritiserar och synar V, och kan byta parti om bättre alternativ erbjuds.

Det fanns en tid då Centerpartiet hade 2-3 inriktningar som nästan gjorde mig motvilligt borgerlig. Då Torbjörn Fälldin och C stod för DECENTRALISERING och NEJ TILL KÄRNKRAFT. Egentligen kan man säga frågor med hjärtat till vänster. Men C har förändrats från Bondepartiet, till Sturteplanshögern, som står för riskkapitalism, som står för vinster i välfärden, som står för nyliberalism. Centerpartiet har idag blivit mer höger än något annat parti, värre än SD tom.

Hur kan en människa stå upp på partistämman och klappa sig själv på axeln över att ha bidragit med privatisering av apoteken, vilket medför en CENTRALISERING, iom att om ett apotek inte blir lönsamt på landsbygden läggs det ner. Och övriga apotek ser till vad som är lönsamt istället för att tillhandahålla ett sortiment som inte täcker medborgarnas medicinska behov ?

Hur kan en människa jämföra betong med människor, vilket hon gör då hon menar på att V inte gillar jämställdhet, när man tillåter privata upphandlingar på själva bygget sjukhuset, men inte vården. Centerpartiets begynnelsebokstav: C, borde stå för cynism, och inget annat.

Väljarna röstar ju naturligtvis som det vill, men sanningen om hur Cynismens ledarparti, tillsammans med egoisternas moderater, förstör och monterar ner välfärd och säljer folkets gemensamma tillgångar skall synliggöras. De är ett lika stort hot mot ett solidariskt och humant samhälle som Sverigedemokraterna.