….
I början av Juni 2013 klev jag in på vårdcentralen i Sollefteå, för att få ta bort en leverfläck, vilken jag misstänkte kunde vara farlig. Men läkaren skakade på huvet och sa att det va inget farligt. Han studerade fläcken noga och länge. Så länge att på den tiden hade han hunnit ta bort den och låtit den skickas på provtagning.

Men det var stört omöjligt att få ta bort den, “nu är det ju sommar” var motiveringen. Det var således inte medicinsk utvärdering och behov som avgjorde.
Efter flera förseningar under hösten, och utvidgad borttagning på 4 x 10 cm, så var det “plötsligt julhelger, och på julhelger ska folk vara ledig, så det finns inte nån som kollar den borttagna biten. Det skulle ta 2-3 veckor sa läkaren som gjorde den utvidgade hudoperationen…

Man skulle kuinna tro att det varit helg från det att jag kom i början av Juni. För nu har det gått 7 månader sedan dess. Och 5 veckor sedan det senaste ingreppet… och inget resultat än. Det känns som man ska ha en jäkla tur om man överlever nuvarande vård.

En halv miljon svenskar har köpt privata sjukförsäkringar, och betalat privat vård, för att gå före i kön i cancervården. En del har fått ta lån på sitt hus, andra glider bara omkring på nyliberalistsamhällets räkmacka och skiter i om andra får vård i tid eller ej.
Och 6 av 8 partier i riksdagen, är fortfarande förespråkare för sänkta skatter och försämrad offentlig sektor….

Människor dör pga detta system… men de tillåter det fortsätta, de som stödjer denna politik…. den människosynen skrämmer mig. Hoppas ni sover gott om nätterna på den extra peng ni fått av Renfeldt i skattesänkning. Själv sover jag väldigt lite, och är orolig om nätterna för den osynliga fienden i mina celler… men det är ju klart, om jag nämner detta, så idkar jag väl “offermentalitet”. Jag får väl givetvis “skylla mig själv” som inte har råd med privat vård för att gå före i kön, “skylla mig själv” som inte trampat på andra för att nå egen rikedom… “jävla offermentalitet” … antagligen.

Jag har två nya svarta fula fläckar, som jag blivit lovad remiss för att kolla, men ingenting har hänt. Jag har ringt till dom och påmint, inget händer. Sju månader… man måste väl ge cancern en chans att sprida sig menar jag. Eller jag kanske skulle ha opererat mig själv och köpt ett mikroskåp, och lite cellgifter på blocket ?
Ja menar man måste ju göra lite själv oxå va ? o inte va ett sånt “offer”

Det finns ett parti, vänsterpartiet, som vill satsa på den offentliga vården, men de marginaliseras av de kapitalistisk ägda Moderaterna, Centern, Socialdemokraterna samt det kapitalintresserade media…. Det anses ju vara “diktatur, kommunism, och våldsbejakande” att ha en fungerande offentlig sektor som V vill ha. Och folk fortsätter att rösta fram den politik som raserar allt våra förfäder byggd upp, sälja ut och privatisera. Det viktiga är ju att folk ska ha rätt att bli rik…. eller hur ?

Men det blir väl bättre antar jag, om jag “tänker positivt”