http://www.svtplay.se/video/1747286/del-2-av-3-har-feminismen-kuvat-mannen

Efter att ha tittat på ytterligare program med Belinda Olssons “kamp”.
Så blir det för mig alltmer tydligt att det inte är jämställdhet feminismen är ute efter.
Per Ström som kallar sig “jämställdist” och belyser saker som får feminister att se rött, får komma till tals i programmet

https://genusnytt.wordpress.com/programforklaring-for-jamstalldismen/

“Operation dicken, kukmätning med Per Ström”

20 jämställdister går på en pub för en träff, ett möte för att träffas och prata. Detta läcker ut och 50 feminister samlades via facebookgrupper, där man hänger Pär Ström på kors, feminister som var ute efter att störa mötet, höll tal och störde mötet, gav lapp med avskuret manligt könsorgan. Är detta yttrandefrihet och strävan mot jämställdhet som feminismen nånstans ändå låtsas stå för.

Det enligt feministerna provocerande budskap Per Ström framför är: “Könen skall ha samma rättigheter och skyldigheter punkt slut”

Mian Lodalen tyckte att det var helt OK att storma mötet, ta över mötet, skicka lappar. Och angående jämställdism, tycker hon att Per Ström när han påpekar de sidor spom är ojämställt åt motsatt håll, framhäver män som de som lider allra mest, vilket naturligtvis är en vinkling för att försvara kvinnornas roll som offer, i feminismens lära. Det är uppenbart svårt för feminister att ta till sig att det finns både män och kvinnor som förfördelas på olika sätt i samhället.

Mian tycker vidare att det var “rätt fyndigt att komma på det” ang begreppet “vita kränkta män” Det finns nån konstig offermentalitet” fortsätter hon.”Män har bytt ut velourbyxorna mot offerkoftan” … nä men se där, Kvinnor som lider skall tas om hand. Män som lider tar på sig “offerkoftan” … Jämställdhet ?

Män och kvinnor, som brandmän,

Belinda tar oxå kontakt med två brandmän som har sett hur kvínnor i yrket i inte lever upp till den fysiska status yrket kräver, Männen backar ut, rädda för att förlora sina jobb. Vilket visar sig skett i ett fall där en man yttrat sig i frågan.
Hon får sedan prata med en kvinnlig brandman som klarar fysiken och jobbet utmärkt. Slutsatsen för Belinda är att Brandmansyrket tål jämställdhet.

Nu var det inte ett problem att kvinnor med tillräckligt bra fysik blir brandmän, som dessa herrar kritiserade, utan att kvinnor fick göra om fysiska test om och om igen tills de klarade av dem, medan men gallrades bort om de missade ett löptest med 2 sek.

Och angånde Amazonia (förra blogginlägget)

“Precis vi har ju stått ut Om man får tro Arne som kommer kvinnorna ta över redan om 15 år, Männen måste helt enkelt vänja sig vid tanken. Och försöka hitta sin mansroll i ett samhälle där kvinnorna är smartare, rikare, och mäktigare.”

… blir Belindas slutsatser till vad hon kallar jämställdhet.

Kvinnliga strukturer

De män feminismen skapar, är män de nobbar i sängen. Det har länge varit en iaktagelse jag själv oxå gjort, och fick det bekräftat av en kvinna vid namn Andrea som satt upp en pjäs i ämnet. Där man bla uttrycker frasen ” Mannen är ett biologiskt misstag”

Efter en föreställning så stannade en mansgrupp kvar och hade samtal om föreställningen. Andrea gick därifrån och sa till en väninna

“Gu va gulligt, men dom vill man ju inte ligga med”