http://www.expressen.se/gt/kronikorer/frida-boisen/i-dag-far-78-kvinnor-en-knytnave-ratt-i-ansiktet/

För alla utom de som slår, är det det självklaraste som finns att man inte slår varken kvinnor eller män. Eller… njä det är faktiskt så, trots de fruktansvärda siffrorna om våld mot kvinnor, så drabbas fler män av våld än kvinnor. Men det är inte intressant för feminismen. Så faktum är att det är oftare självklart att man inte slår en kvinna, än att man inte slår en man. Ej heller tycks det vara intressant att en förkrossande majoritet av alla män ALDRIG slår sina kvinnor.

“Sverige är ett land där män hatar kvinnor.”…. påstår Frida Boisen.
Själv påstår jag att om en förkrossande majoritet inte utövar våld, så ljuger Frida Boisen så till den milda grad att hon inte bara skadar ryktet för svenska män i onödan, utan även sätter käppar i hjulet för de misshandlade kvinnornas, och deras möjligheter till förbättrad situation.

“Ja jag vet. Jag är en jävla fitta. Som ska hålla käften”… inleder Fridas sin artikel med. Nej Frida du är ingen “jävla fitta” och du ska inte “hålla käften”. Men du bör undvika lögner och kontraproduktivt lägerbildande … dvs OM du eg är intresserad av förbättrade förhållanden för kvinnor. Själv som man, är jag intresserad av minskat våld, mer jämställt samhälle, solidaritet med svagare grupper i samhället. Men jag anser inte att kvinnor är en svagare grupp än män. Och olika sorts offer finns inom alla sorters etniska grupper och båda könen.

Men det tillvägagångssätt Frida här väljer, kommer aldrig förbättra någonting. Och då pratar jag inte om ilskan hon har. Den är berättigad och mer därtill. Men det är vart hon riktar ilskan som får mig att reagera, och som motarbetar hennes påstådda syften. Rikta ist ilskan i första hand mot de individer som våldför sig på andra människor. Rikta ilskan mot våldsutövare oavsett vilka offren är. Rikta ilskan mot maktens kvinnor och män, och mot dig själv som opinionsbildare. Är det värre om en kvinna blir misshandlad än om en man blir det ? Själv har jag råkat ut för misshandel en gång av tre svenska killar, varav förta sparken mot huvudet kom bakifrån utan förvarning. Om jag som man skulle göra en “affär” av den händelsen, skulle jag i större delen av samhällets ögon, inklusive många feministers, förlora min manlighet.. Och om jag skulle påstå att det gjorde djävligt ont när de med rakade huvuden, klädda i nazistjackor oavbrutet sparkade mig mot huvudet med militärkängor. Ja jag går tom så långt att jag påstår att det nog gjorde lika ont på mig som det skulle gjort på en kvinna. Eller vad tror Frida ?

Gick jag ut och menade att svenska män är våldsverkare efter det ? Nej jag gjorde ju givetvis inte det. Själv har jag råkat ut för kvinnor som slagit mig i tron om att kvinnor får göra det. Gick jag ut och menade på att alla kvinnor är på det viset, och påstod att det är kvinnors ansvar att dessa fåtal kvinnor beter sig så ? Nej givetvis inte ! Själv har jag råkat ut för kvinnor som sprider elakartade, falska rykten om mig, kring mig, för att de tror att de har rätt att göra det. Men jag känner ingen ilska generellt gentemot kvinnor för det. Däremot blir jag arg och upprörd över när man precis som Sverige”demokraterna” ställer svaga grupper mot svaga grupper och inte ser den egentliga orsaken till varför våld uppstår, samt verbalt segregerar vårt samhälle istället för integrera, socialt, ekonomiskt och nationellt.

Ilskan Frida känner är berättigad, men hon missar vem/vilka hon skall vara arg på.
I det korta perspektivet finns inga ursäkter för våld varken mot kvinnor eller män, även om den senare varianten inte är intressant för Frida. Varje individ har ett fullständigt ansvar över sina handlingar. Det är den ena ansvarsbiten. Den andra består av familjens uppfostran av våra barn så att trygga harmoniska män och kvinnor blir resultatet av barnperiodens uppfostran. Den tredje biten är vårt gemensamma ansvar över hur samhället ser ut, som vi påverkar genom att vara medmänniskor, genom politik och genom debatt i media och sociala medier.

Frida har inte förstått hur ansvaret är fördelat, och har inte ens varit intresserad av att försöka förstå orsakerna bakom våld för att kunna förebygga framtida problem. Jag påstår inte att jag har hela svaret heller, det är kombinationer av uppväxt, miljö, samhällsklimat/utanförskap och kanske tom arv, som är några av faktorerna att ta hänsyn till i den ekvationen.

Nå att vara medmänniska i din nära vardag är ett ansvar vi alla kan ta. Politiskt ställningstagande för ett mer inkluderande samhället där inte allt går till de rika är ytterligare ett ansvar vi kan ta… ja även DU Frida.
Ytterst är det dock ändå vuxna individernas ansvar över sina egna handlingar som är själva ansvarsfrågan. Och det kan inte 99% av män som inte slår lastas för som grupp. Skulle Frida dock ta det gemensamma samhälleliga ansvaret på allvar istället för att skjuta över det på männen med uttalanden som: “Sverige är ett land där män hatar kvinnor.”

…… då först är jag beredd att stötta henne. fram till dess är Frida tyvärr de som motarbetar målet mot mindre våld… ja även mot kvinnor.