….
Rakt igenom historien finns spår av tortyr, massmord, utrensningar av folkslag, utrensningar av så kallade “svaga individer”. Och den benämningen har i genom historien utdelats godtyckligt efter de maktgalnas behov, och hotbild.
Unisont ställer sig västvärldens ledare upp och kritiserar diktatur, utrensningar samt Putins brott mot mänskligheten i Ukraina. Helt enig front framför kamerorna och pressen.

En av de mest kända, och värsta utrensningarna var den av judar under andra världskriget. Men det är långt ifrån den enda. Och i skuggan av Fredrik Reinfeldts nyliberalism och nya kapitalistiska Världen, kryper återigen rasismen och dess värderingar fram från skrymslen ingen velat se eller förstå hur de uppkom.
Vi som fortfarande är utrustade med samvete och inte blivit psykopater i slips och kavaj, eller numera även “folkdräkt”… vi förstår vikten av att aldrig glömma och förljuga det som skedde med Judar, Romer, Slaver och andra av Nazismen icke önskvärda grupper. Men det har gått 80 år sedan A.H började sitt maktövertagande, med lögner och propaganda som vapen till en början. Nu används de blå-bruna lögnerna igen, i Sverige och Europa.

Den nordiska formen av demokratisk socialism, skapade ett av världens bästa samhällen av leva och dö i under 1900-talet. Andra länder har sett upp till vår modell, ja de flesta utom en nyvaken nordisk nyliberalism, och konservatism, som dessutom skapat förutsättningar för Hitlers lärjungar att borsta av sin politiska illgärning.

Men något hände på vägen under den solidariska tidsåldern i Sverige, den lyckades för bra för att få finnas kvar. De hatiska högerkrafter som dväljts under lång tid av folkhem och solidaritet började sin marsch mot makten genom att ta livet av starka socialistiska ledare Olof Palme och Anna Lind. Och i ett allt mer välmående land till följd av den harmoni och relativa jämställdhet mellan medborgare som skapats, har nu raserats just pga att mer än 50 % av medborgarna erhållit en mycket god materiell standard. Idealister köptes över till andra sidan, den blå sidan, kamouflerat med socialismens språk.

Därav har Reinfeldts lögner om “utbrett fusk”, “bidragssamhälle” slagit an hos välmående medelklass, i tron om att de äro underklassen överlägsen i arbetsmoral, intelligens och rättigheter som följd. De blev lurade att överge sina bröder och systrar som byggt upp det solidariska Sverige.

För att kunna skryta om politiskt och ekonomiskt ansvar har borgerligheten sålt ut näst intill allt gemensamt ägande till privata profitörer. Sjukvård, postväsende, telefoni, energibolag, skola, omsorg…. och riskkapitalisterna skrattar åt vår röda blåögdhet.

Privata sjukförsäkringar tas av de som har råd, och får vård oerhört mycket snabbare än den allmänna vården som medvetet rustats ned, för att ge fördelar åt de som kan betala.

Och det spelar ingen större roll om du är dödssjuk när du inte har pengar att betala dig fram i sjukvårdskön…. du lämnas att dö pga utebliven akutvård, försenad ambulans, eller medicinsk vårdutredning som dröjt i åratal pga politiskt medvetna indragningar inom vården, läkarbrist pga att de tjänar mer någon annanstans eller som stafettläkare. Detta i sin tur pga av att de entledigat läkarsekreterare och undersköterskor. Och vid varje tillfälle har de stått och lovat bibehållen kvalitet för patienterna. Och låtsas vara förvånade när det självklara utfallet av indragningarna blir sämre kvalitet, fysiskt och psykiskt lidande och död…

DÖD skrev jag… ja vi har kommit dithän, men ingen tycks vilja se att detta är en medveten typ av nyliberal utrensning av människor som enligt dem inte håller måttet.

Och så står de i de politiska talarstolarna och pratar om “ansvar” och “folkrätt”

Skämmes tamefan !!!