….
Sluta hyckla, våga se de verkliga orsakerna.

Hej Far !

Jag är arg, rasande arg, djupt ledsen. Du kanske har hört ? Kanske Chiefen har uppdaterat dig ? eller ?
En Djurgårdssupporter har blivit brutalt mördad i samband med upptakten till matchen Helsingborg – Djurgården. Man kallar det inte ens mord i Tidningarna, fast det är precis vad det är.

Detta är inget “hulliganvåld”. Detta är inget “fotbollsvåld”, detta har inget med fotboll att göra. Ändå fortsätter folk att betrakta detta som sådant, och på så sätt kommer aldrig problematiken lösas, och våldet kommer inte upphöra. Våldet är ett resultat av ett samhälle där vi skiter i våra grannar, en värld där vi spottar på de som har det sämre än oss själva. Våldet är en förlängning av det samhällsklimat som högervridna Socialdemokrater, människoföraktande Allianspolitiker, och rasistiska Sverigedemokrater åstadkommit med samhället de senaste 20 åren, i en eskalerande fart.

De element som är ute och slåss är inte Hammarbyare, Djurgårdare, Helsingborgsanhängare, eller AIKare…. de är inte heller huliganer, efter som det antyder att det skulle vara fotbollsanknutet. De är missanpassade brottslingar, och de är det av en orsak. Detta är en förlängning av både ökande egoism, och ökat utanförskap som en direkt följd av detta. Folk blir mer och mer fientliga mot varann, klyftor, sociala som ekonomiska, etniska, religiösa som skapas via politiken som förs, och folket som röstar fram denna människosyn.

Osså står fanskapet till Justitieminister och ursäktar sig sitt ansvar, skyller på “fotbollskultur” och tror att hennes “lagförslag” ska förändra något. Jag var nära att hoppa in i rutan och ge henne en tårta. Förbannade nattväktarstadsförespråkare.

Mitt i alltihop så blir jag tårögd när jag tänker på de fyra barnen, i det ögonblick de får veta att deras far bragts om livet, och det tåras i ögonen på mig. För dem finns ingen tröst som är tillräcklig just nu, inga förklaringar, inga ord som betyder något i sammanhanget… bara förtvivlan och sorg. Jag önskar jag kunde sända er en Guds ängel i detta nu, att fånga upp er sorg… och ge tröst

Far ta emot honom när han kommer !