Det är intressant det här med ord, vad man lägger för betydelse och värde i dem.
Gratis, bidrag, försörjningsstöd, föryngringsyta, engångshyvlar, incitament, valfrihet, fusk, osv

“Bidrag” har ju varit ett av alliansens sätt att framställa sjuka och arbetslösa som lata parasiter. Det man INTE nämner är att det de kallar “bidrag” för människor i ekonomiskt svaga samhällsskikt, egentligen är inbetalda försäkringar, gemensamma försäkringar. Samma försäkringar som de själva har tillgång till, utöver de privata försäkringar de sett till att de har råd att köpa.

“Försörjningsstöd” är bara en OMSKRIVNING av socialbidrag, eftersom Moderaterna inte vill att folk ska förstå att antalet i utanförskap har ökat under deras regeringsperiod.

“Föryngringsyta”, är de lukrativa, storföretagens sätt att döpa om kalhyggen till något positivt, trots att det många gånger sätter naturens balans och djur och växters ekologiska biotop ur spel.

“Engångshyvlar” är också en namnsättningsprodukt av det “fria kapitalets makt” Vaqrför heter de ENGÅNGShyvlar tror ni ? Jo för att de vill att vi skall kasta dem efter att ha använt dem EN gång och få sälja mer.

“Incitament” är ytterligare ett ord som Alliansens förespråkare för nattväktarstaten använder för att förvilla. Man hävdar ofta att sänkt a-kassa och sjukbidrag skulle vara incitament för att få folk i arbete, arbeten som inte i dagsläget existerar under deras “arbetslinje” . Det märkliga är att när lönerna stiger till deras egen nivå så tycker de att ÖKADE löner, ökade bidrag, subventioner och fallskärmar skulle vara incitament för att arbeta mer. märkligt va ?

“Valfrihet” är borgerlighetens sätt att få folk att tro att även fattiga, arbetslösa, gamla och sjuka har någon reell “valfrihet” trots att den valfriheten bygger på att du är frisk, har turen att ha ett välbetalt jobb eller ärvt rikedom.

Osså till det jag tänkte skriva om i första hand Ordet “Gratis”

PÅ rätt sida “Gratis”

I ett samhälle som vårt förväntas vissa människor jobba gratis, och dessutom gå omkring och skämmas över detta. Detta är en mycket utstuderad plan från de borgerliga. Först ökar man ekonomiska och framförallt sociala klyftor för att öka egen rikedom och makt. Detta i samband med det som man på Alliansspråk kallar för “effektivisering” medför att allt fler blir arbetslösa, dvs UTAN ANSTÄLLNING. Innebär det att dessa då inte gör nånting ? I vissa fall, men i m ånga fall tvärtom innebär det att folk engagerar sig ideellt, och tvingas till det genom FAS 3, och jobba billigare utan rättigheter genom “bemanningsföretag”

Det finns de som inte skäms över att utnyttja arbetskraft gratis, musiker etc.
Men känner sig förnärmade över om de själva skulle behöva jobba gratis. Återigen dubbelmoral.

Och när det är Gratis i övre ekonomiska sociala skiten är det helt i sin ordning