Veckans beröringspunkter

Jonas satte Carl Bild på plats i EMU-debatt, när han klädde av Bildts barnsliga oseriösa debattstil, som innehöll lögner och horribelt insnurrade jämförelser med partier på andra sidan blocket.

Gudrun Schyman fick Annie Lööf att se ut som en liten vilsen skolflicka i feministdebatt, trots att FI har en så underlig åsikt som att vi inte ska ha något militärt försvar alls. Annie Lööf kom inte förberedd till den debatten är uppenbart.

En Brat-Wurst (bara 25 år gammal), vann melodifestivalen på delvis politiskt ställningstagande, medan publiken helt moget buade ut två söta ryska tonårstvillingar, enkom för att de hade den dåliga smaken att vara född i en diktatur.

Och Lena Melin, politiskt skribent i den största “röda tidningen” i Sverige, lyser klarblå, i sina politiska “analys” när hon menar på att väljarna är “otacksamma” och att det skulle vara därför Alliansen skulle gå dåligt i opinionsmätningarna.

För att Utveckla lite då…. Mello…

“Brat-Wurst”, var mer ett litet försök till en ordvits baserat på att det är ett litet brat, som kallar sig Wurst. Jag har inget egentligt emot att Österrike och den låten vann. Det var en bra låt. Men jag tror att Henom vann många röster på Putinmotståndare, och därmed upphörde det delvis vara en musiktävling. Men det gå inte att komma i från helt, eftersom det är folket som röstar, och att Jurys i tex Vitryssland, och Ryssland är tvingade att rösta på sitt grannland. Tendenserna finns även hos oss nordbor, men inte i den pinsamma utsträckning som forna Öststaterna.

Att JAG gissade skrämmande rätt i årets upplaga av Eurovisionen, var minst sagt en överraskning, för mig själv (få andra bryr sig nog) Men jag hoppades på Sanna för att hon är så duktig, fin och för att hon är svensk naturligtvis. Jag ville, bortsett från henne att Nederländerna skulle vinna, och jag tippade Österrike. Jag brukar inte vara i närheten av rätt svar när jag tippar musiktävling. Och anledningen till att jag tippade rätt på vinnaren, stavas “politisk korrekthet”, och “politik i musik”