…..

Vårkänslor på ålderns höst

Det spritter i benen på gubben när det blir vår, och första logdansen äger rum. Men nu för tiden räcker inte bensprattlet lika länge under danskvällen. Nånstans halvvägs mellan paus och sista dansen var det slut på extravaganta sidostepp och exotiska rullningar på mina höfter som i det läget skulle kunna misstas för stelopererade.
Det handlar från den stunden och framåt om att försöka fly dansgolvet för en vilostund, och microåterhämtning. Men det gick inge vidare med flykten…. fick ju inte va i fred en stund på dansgolvet, så är det ju när man är dansant och trevligt, charmig… och … wait for it… wait for it: söööööt.

Men sedan när kvinnorna eggat upp sig färdigt och sista dansen tonat ut, DÅ …jädrar skingras dom som som en gnuflock jagad av hyenor och “Jellon” på samma gång. Men det är klart… man kan väl inte riskera sin sociala status genom att idka älskog med samhällets ekonomiska bottenskrap kan jag tänka.

Min rygg, och övriga lemmar var näst intill obrukbara, bortsett från en lem, som säkert hade kunnat skakas liv i om tillfälle getts. Jag hade pincett och sockerbit redo för att locka ut den från sitt gömställe. Och sker detta kan den förvandlas till ett regelrätt monster. Det har hänt att jag måste sätta mig ned pga blodtapp från hjärna vid sådana tillfällen.

Överraskande modernt och ålderssänkning

Elizas överraskade positivt både vad gäller repertoaren som blivit avdammad, från att ha varit i Bert Idoffs-stuk, till ett nästan modernt band, men bara nästan, och vad gäller medelåldern på danspubliken. Man behövde inte följa med uppbjuden tant och parkera rollatorn strax efter uppbjudning, ej heller plocka upp tappade löständer samt handväska. Faktum var att det var en hel del tanter i min egen ålder, snygga och virila… eh tror jag. Fanns tom en del ögongodis för gubbsjukan inom mig, men tanterna i min ålder vann kampen om min dansanta lekamen denna kväll, ja och några få i 21-30.

Karaktärer

Två stycken tjejer hade rymt från dagis denna kväll (12 år gamla, sa en tant i min ålder)och hamnade på Hanssons loge, hoppandes hand i hand slalom mellan dansande par under hela kvällen. Ett gäng sura gubbar i den övre medelåldern, med armarna i kors, agerade panelhönor (tuppar) då de äldre tanterna lyste med sin frånvaro. Kanske de var på pickalurven efter för mycket lådvin under matstaffetten.

Matadoren/Salamandern som hypnotiserar sina dansoffer i något som liknar ADHD- Quick step lyste med sin frånvaro. Men han hade en stand in denna kväll, om än betydligt mer dansant, så var förförelse och påklistrat dollargrin prioriterat före dans. Jag misstänker att nån enstaka av mina danstanter följer med honom hem nån enstaka gång…vilket är förbryllande, då jag tagit mina danstanter för att vara inkleckella (intellektuella).

Sparbössan spräckt, matsäck gör mig mätt

Mitt ekonomiska läge, föranledde medtagande av eget fika, som jag allena inmundigade, förgäves väntande på sällskap… vilken sort som helst. Dock gick ju inte fikat av för hackor, Nyfångad/rökt abborre på hårt krav-tunnbröd… ja osså Trocadero… i brist på kaffe.

När kvällen var slut och jag haltade iväg till Stinas bil, var jag glad att jag antog erbjudandet av skjuts, istället för att ta cykeln som 18-åringen i mig föreslog. Det hade 100-åringen i mig fått lida för.

Dagen efter, kvällen före

Dagen efter är en dansnykterist som jag inte bakfull i huvudet, med kroppen känns så lite grann. Det en timme innan den kom igång igen. Ner på Bangolfen för klubbtävling med endast 3 deltagare, utan ett enda träningsslag. Det kunde ju bara bli förlust tänkte jag efter att ligga 5-6 slag efter övriga redan efter 3 banor.
Men på nåt j-a vis gick jag i mål som etta i detta storskaliga startfält… men jag var för trött för att dryga mig mot förlorarna.

Gräset nere på Bangolfen, hade växt sig långt trots att det klipptes av undertecknad för 2 veckor sedan, och först tänkte jag att “nån annan skulle kanske klippa istället för mig (ha ha ha ha ha) men sedan sluta jag att skoja med mig själv och tog fram åkgräsklipparn. Naturligtvis klatrade både gräsklippare och grästrimmern…. så jag var klar 4½ timme senare.

Men så hemskt synd om mig idag var det inte ändå. Då 82-årig Moster bjöd på Pärern, röbetern, moröttern, palsternacka och biff.

Ska försöka lura iväg min kropp på dans nästa vecka också…. vi får väl se, den brukar glömma stelheten rätt fort. Och lem nummer 5 lär ju inte behöva överanstränga sig då heller, och kondomkontot ligger på noll. Det är inte ens budgeterat för det…. ingen mening, de hinner ju torka ihop innan eventuell användning. Men vad gör det ? Jag ser mig i spegeln och ger mig själv en blink, och känner mig uppskattad till tusen.

Auf wienerschnitzel !