Helt underbart med regnet som faller, och bidrar till grönskande försommar. Det finns alltid pluskonton, och minuskonton på hur man har det, och det är i ständig förändring, trots att mycket verkar aldrig förändras. Jag kommer från en vinter med hotfulla svarta fläckar på huden, en slumrande ointresserad och underbemannad sjukvård. Och nu till en begynnande sommar, där jag jag lite smått beklagar mig över att ständigt vara Gösta Gigolo på danserna, dvs ha fullt upp på dansgolvet HELA kvällen, utom just sista dansen, och utom just att gå hem med en kvinna jag älskar.

Men även om jag vidhåller att det är trist och tråkigt att det är på det viset, så hade jag den stora äran att träffa D, en kille som måste ha hjälp med i stort sett allt, andningsmaskiner o dylikt. En ung kille som ändå kämpade på och gjorde det fantastiskt bra. Kommunicerade genom teckenspråk, hade en stark egen vilja, tyckte om besök, och hade en vass humor som jag uppfattade det. Och två unga tjejer ganska nya på arbetsmarknaden som ständigt vakar och sköter om. De imponerade stort på mig. Så stort ansvar på så unga tjejer, och de tycktes fixa det med bravur och distans.
Halleluja !

Ja ….och just då efter det besöket, tycktes mitt gnäll över kärleksbrist, och stackars-mig-syndrom, … det tycktes blekna ganska fort och föreföll sig rätt löjligt av mig i ljuset av andras livsöden. Men givetvis kommer jag väl alltid längta efter den kärlek som jag så saknar…även om den aldrig slår in för mig, utan bara för andra. Jag har ju mina dans-cykel-och-promenad-spiror i behåll, och är relativt frisk ändå…..

När vi sedan rullade vidare mot Birsta Shoppingcentrum, så slog det mig hur off road människan håller på att bli. Det är en helt främmande värld för mig, speciellt Birsta city. Ett inomhusköpcentrum där det sprang omkring en hel del omogna småtjejer mellan 10-60 år gamla fullt fokuserade på sitt eget utseende, och vad de kunde shoppa för att bättra på det. Smink, parfymer, kläder, stövlar och skor, nagellack, och ännu mera kläder. Männen springer även dom numera omkring och tänker på sitt yttre, kroppsbyggen, med tajta tröjor, och kan inte få in armarna till kroppen pga av sina uppsvällda gym-armar. De ser mer ut som vandrande svullnader än som vältränade män. Och deras ekonomiska överflöd spenderas på gymkort, blanka överdådiga bilar, fyrhjulingar att köra i fyllan med, mobiltelefoner, etc etc….

Och sedan så jag den nya generationen springa omkring på Birsta city med sina utseendefixerade mammor, och det blev uppenbart för mig att de kommer i än större grad växa upp att bli fullfjädrade ytliga shopoholics en stor del av dem. Och det gör mig orolig för människans framtid, den nya svenska generationen ungdomar.

Och sen gör dom buisnes av resultatet oxå, och exponerar folk i TVs “lyxfällan”…

Puke !