….
“Lögner som är bra, dom är en hemlighet” skaldade Joakim Tåström i en av sina musikaliska alster. Ja visst är det så.

Större delen av svenska folket blev lurade och skrämda in i Europeiska Monetära Unionen, under diverse hot från politiker och företagare om landsflykt, vid ett eventuellt “nej”. Lögner bestod i både hoten om att flytta utomlands med pengar och företag, samt vad som skulle ske med matpriser och dylikt, om vi inte gick med.

En otroligt tung medial skrämselkampanj ang “allvaret” i svininfluensan, och pandemiförklaringen, av en sjukdom som inte är i närheten av antalet dödsfall som den vanliga årliga influensan. Allt visade sig vara båg och bluff. Läkemedelsföretag fick sälja oprövad medicin för miljoner, med en klausul om ansvarsfrihet vid biverkningar och eventuella dödsfall av det oprövade vaccinet. Man lovade ju givetvis utredning efteråt om det kan ha lett till biverkningar eller dödsfall…är det NÅGON som läst om någon sådan utredning i efterhand ?… om det skulle vara det, så ifrågasätter jag vem som gjort utredningen, om de har ekonomiska förbindelser med de som tjänar pengar på vaccinet, som bevisligen försett många ungdomar med narkolepsi.

En svensk borgerlig regering lurade ett helt folk om “det utbredda bidragsfusket”
Skapade ett angivarsamhälle som vi fortfarande lever under. Det finns hur många exempel som helst.

Vilka är tiggarna ?

Det senaste i raden om hur kapitalismen lurat folken att blir fullblodsegoister i tron att fattiga människor är onda och lata, är debatten kring tiggare, och tiggeri. Här har vi blivit lurade att tro, att det ligger organiserade brottsliga ligor bakom tiggarna, som använder utsatta människors situation för egen vinning, som prostituerade, fast utan försäljning av sex. Finns det människor som är så cyniska och omänskliga att de kan göra så ? Ja visst finns det Men frågan är om det görs, och i så fall i vilken utsträckning ? Är det som med det “utbredda sjukförsäkringsfusket” som Reinfeldt ljög sig till regeringssdtällning ? ….0,04 % bestod det “utbredda fusket” av.

Samtidigt som vi besvärat går förbi tiggaren utanför matbutiken i tron om att de är simpla brottslingar, så lever vi i ett kapitalistiskt system, som inte bara tillåter, utan även glorifierar ett beteende långt värre än tiggeri för att försörja sin familj, nämligen hur chefer för VÄLGÖRENHETS-organisationer, TAR en stor del av det du eventuellt ger till dessa organisationer. Många har över miljonen i årslön….

… men det är tiggaren utanför mataffären vi misstänkliggör och går förbi ???

Är inte egentligen dessa chefer de största bovarna, de största tiggarna ? Är inte vårt “kära kungahus” en form av tiggeri, där en uppfödd med silversked med jämna mellanrum går ut i media och beklagar sig om att 140.000.000 i apanage, är för lite, och ber regeringen om mer av folkets pengar ?

Det är nåt för de som vill förbjuda tiggeri, att fundera över.