Vilket fantastiskt land del av Sverige, och världen vi bor i ändå, Norrland/Ångermanland.
Medan vissa i Stockholm och södra Sverige ofta lider av av ständig “pengabrist” och tidsbrist i jakten på status och rikedom, lever vi i Ångermanland ständig rikedom, i form av vår storslagna natur, vår tid för varandra. Vi har dessutom vintrar med snö, lika varma somrar, om än inte lika tidig vår. Men då har vi den underbara vårvintern istället, då temperaturerna är behagliga och snön ligger kvar.

Södra Sveriges politiker och storföretagare må mjölka Norrland på både arbetskraft och skattepengar från våra råvaror och naturtillgångar men ändå är det en rikedom att få bo här.

Södra Sveriges politiker och storföretagare må mjölka Norrland på både
arbetskraft och skattepengar från våra råvaror och naturtillgångar, och försöka ljuga till det att Norrland är “Tärande” (Carl Bildt)smiley
Men Norrland är allt utom tärande. Norrland är själva källan till Stockholms ekonomiska expansion, både i form av våra skogar, vår vattenkraft, vindkraft, vår malm och all arbetskraft de importerar från Norrland.