….
Det är en märklig så kallad demokrati i Svea Rike.
Och människor är en underlig art.

En krönikör i Aftonbladet skriver om vänsterpartiets som “långa skägg och smala byxor” ist för att belysa partiets politik. Det är en klassisk hållning för alla som håller hårt i sin feta plånbok av rädsla för att dela med sig, inkluderat socialdemokratiska partiet och dess påstådda organ.

Aftonbladet en tidning som vissa naiva skaror fortfarande tror är en socialistisk tidning. Om man tittar på en av bladets huvudkröninkörer, Lena Melin, så är det uppenbart för varje människa som ännu klara av att tänka själv (tyvärr verkar den skaran vara alltför liten) att hon är en klarblå moderat.
Och att tidningen är lika blå som moderaternas partistämma.
Lena Melin fortsätter att linda bomull runt moderaterna i sina krönikor. Nu senast påstod hon att det inte var Reinfeldts fel att främlingsfientliga Sverigedemokraterna ökat i stöd. Ha då i minne hur fru låtsassosse. sågade hälsenorna av Socialdemokraten Juholt i krönika efter krönika.

Det LIGGER ett STORT ansvar som vilar på moderaterna, när det gäller främlingsfientlighetens frammarsch. Men det beror inte i första hand på Reinfeldts ekonomiskt snedvridna uttalande om “kostnaderna” för invandringen, i ett fatalt försök att verka solidarisk. Nej det beror naturligtvis på hans politik som konstant ökar klyftor, en politik som vårt “solidariska” folk stött i 8 år, och fortsätter stödja med en röst på M, FP, KD, C, SD eller Socialdemokraterna.

Jag har vid ett flertal tillfällen roat mig med att fråga socialdemokratiska sympatisörer/vänner vad som skiljer S och M åt i praktisk politik, och omedelbart har de reagerat och sagt att det är mycket. Men sedan i reell politik, har ingen kunnat förklara varför S inte vill ändra de skattesänkningar M gjort,som gynnar höginkomsttagare samt miljonärer. varför S inte vill riva upp rut och rot som gynnar höginkomsttagare samt miljonärer. Man har inte kunnat förklara varför S inte i realiteten vill förbjuda vinster i välfärden, utan även där går på Moderaternas linje. Förbjuda vinster i välfärden har stöd av ca- 60-70 % av svenskarna. Men ändå fortsätter man att välja S framför V ?? Hur funkar det någon ?
Jag har hört folk säga att egentligen gillar de Vänsterns politik bättre än S, men röstar S ändå … hur funkar det….. någon ?

Om ni röstar på S eller något annat borgerligt parti, står det naturligtvis er fritt att göra så. Men försök inte inbilla mig att det blir någon större politisk eller ideologisk förändring av detta val.

Det finns två sätt att förändra något i årets val. Antingen röstar ni SD och bibehåller blå politik, fast utan folk med “fel hudfärg” och utan folk med “fel religion”
Eller så röstar vi V så stort, över 10 % strecket, att Löven inte kan fortsätta sin borgerliga jungfrufärd och flirta med Centerpartiet som vill ha platt skatt, vilket gynnar miljonärer, eller FP som varit med och privatiserat bort helas välfärden.

Valet är ditt kära medborgare. Mitt stalltips är att folk kommer fortsätta krama egen plånbok