Expressens moderator:

Jonas Sjöstedt, du har sagt att statsministern köpte Sverigedemokraternas problemformulering, när han började tala om kostnader för att ta emot flyktingar,
Vad menade du med det ?

Jonas Sjöstedt:

– Jo jag menar att, det faktum att vi inte har pengar till välfärd, järnväg och bostäder
det beror inte på asylsökande. Det beror på att man har sänkt skatten med 140.000.000.000 kronor, utan att finansiera det. Och då är det här en väldigt, väldigt liten del av det hela. Och det är klart att då pratar man om nånting annat. Men problemet är ju dom stora ofinansierade skattesänkningarna. Sen skulle jag säga att ett problem som vi talar att alldeles för lite om vad det gäller integration. Det är att ett viktigt hinder mot integration är rasism, i Sverige. Att man inte behandlas lika dant när man söker jobb. Att man möter fördomar. Rasismen, det är Sverigedemokraternas livslust. Det är det dom lever på, och faktiskt oxå sprider. Därmed är Jimmie Åkesson ett av våra stora integrationsproblem. Den politik som han faktiskt bedriver, därför att, han gör det svårare för folk att komma in här. Och om jag får sluta med en sak, jag tror att vi får se en stor skillnad om vi får en ny majoritet. Så kommer vi att behandla arbetskraftsinvandrare mycket bättre.

Kristdemokraternas Göran Hägglunds omtolkning av vad bla Sjöstedt tycker:

Asså såg ni nu …såg ni asså
Båda var ute i stallet och hämtade sina respektive käpphästar
Här kom Jimmie Åkesson med att det handlar om att stänga Sverige för läskiga människor
som kommer från andra länder, o jo eh Jonas Sjöstedt kommer naturligtvis med att allting borde drivas i statlig regi. De här med fri företagsamhet e dåligt, skatterna borde helst vara 100 %, osså rider man runt här en liten stund.