Ute på nätet diskuterade jag med en arg herre kring SD

Mr X:

– “Men på vilket sätt är SD rasister? Jag har aldrig fattat det där. Nog har jag hört rasistiska uttalanden från folk som fått sparken från partiet men inga rasistiska uttalande från partiet”

Jag:

-Jag tillhör de som tycker att man inte skall dömas tex för ett partis historia. Utan man skall bedöma partier efter det faktiska partiprogram man har, samt intentioner och ideologi.

Det är bara det att hos SD ligger allt detta under ytan. Vi vet ju alla att det inte är bostadspolitiken, eller solidariteten som är SDs hjärtefrågor. Det är ju som bekant begränsningen/stoppandet av och flyktingar.

Men i 99 % av de gånger man frågar en SD-politiker VARFÖR man vill begränsa/stoppa invandring, så kommer de intressanta svaren fram som i princip alltid är byggt på antingen rät och slät egoism (men den är kontraproduktiv, för utan invandring, ingen välfärd) eller så sipprar främlingsfientliga uttalanden fram, o i några fall rent rasistiska uttalanden.

Uttalanden och bedömningar till varför de vill begränsa/stoppa invandringen. Ofta handlar det då om:

– “Ja men dom stjäl ju och slåss” (där är “dom” grunden till fördomen som skapar rasism

– “Överrepresentation i brottsstatistiken” (vilket oxå bara är fjantigt vilseledning i syfte att svartmåla människor, då 99, 9 % av både invandrare och svenskar INTE begår våldsbrott.

– “Vi har inte råd att ta emot alla flyktingar” (Nä för det första tar vi inte emot “alla” flyktingar, det är bara en liten promille av världens flyktingströmmar som går till Sverige. Men utöver det, så räknas alla förtjänster med invandringen bort i ekvationen för att dölja det faktum att man tycker illa om tex islam)

ska jag fortsätta ?

Mr X:

– “Ja det tycker jag Tomas Lundin. Ta reda på fakta innan du svamlar. För jag blir bara ännu mer förbannad och det fler så kanske det blir en förändring. Klart att jag fattar att det finns rasism inom SD. Men det gör det i alla andra partier. Jag vill inte att SD skall bli allt för stora för de har en del idiot idéer men jag vill ha en förändring. Som den nu är så är den fullständigt onyanserad. Folk gapar i mun på varandra å slänger ur sig saker det inte har en aning om. Jag har precis suttit i fängelse för eko brott och upptäckte när jag själv räknade, att ca 95% som satt där, var invandrare. Så ta det som sanning så kan vi diskutera varför och vad vi kan göra åt det”.


Jag:

– Vad är det för förändring du vill ha ?

Och menar du att din egen “undersökning” är en undersökning som visar på något, och i så fall vad ?

Vilket av mina inlägg är svammel ?

Om du ska hitta siffror och statistik, bör det vara på ett rikstäckande plan tycker jag. Sen kan diskutera orsak och verkan i frågor som brottslighet. Jag personligen har svårt att föreställa mig att det sitt någon ond gen hos alla människor som inte är svenskar i 4-5 generationer. Och det finns inte NÅGONTING ALLS som styrker sådana saker. Att tro att det beror på om man är svensk eller icke svensk huruvida man begår våldsbrott, är som att försöka bevisa att folk med gröna ögon begår mer brott än folk med blå ögonfärg. Det håller helt e4nkelt inte. Ännu idag har jag inte mött en enda människa inom SD eller deras passiva följeslagare som har argumenterat för hur vi kan förbättra för hitkomna flyktingar. Och det är detta SD påstår att de är kritiska till, integrationen och flyktingpolitiken. Allt jag vill är att den som vill stoppa eller minska invandringen förklara varför de vill de… och ännu har ingen lyckats med det utan att spåra in på främlingsfientliga tankar och fördomar. Ännu har ingen bevisat på vilket sätt invandringen skulle vara dålig för Sverige eller svensk ekonomi.

Mr X:

– “Vi gör det väldigt enkelt. Kommer hit till Sverige å begår brott ideligen tycker jag personen skall utvisas. Det är svamel av dig i dina påståenden om ” Överrepresentation”. Tycker du att alla skall få stanna kvar oavset vad de gör så okey. Vi tycker olika men kalla inte mig för rasist eller att jag har rasistiska värderingar. Tycker du det är okey att småflickor tvingas bära burka så okey vi har olika åsikter. Tycker du det är okey att ge en invandrare ett arbete före en svensk ungdom så okey. Ja listan kan göras lång. Vi tycker olika men håll dig till sanningen. Jag tycker att alla människor är lika värda men mina barn står mig närmare än grannens så mina barn kommer i första hand men dina barn är lika värda för dig som alla andra barn i världen å det tycker jag är lite märkligt. Jag tycker man skall hjälpa till om man kan inte annars. Där skiljer sig våra åsikter. Allt annat som du kommer med anser jag är skitsnack och okunskap. Vi kommer inte längre än såhär i våran debatt.”

Jag:

– Du avslutar med “vi kommer inte längre än så här i våran debatt”…. Jag kan komma mycket längre om du vill.

Det är synd att du påstår att jag sagt att du är rasist. Jag diskuterade utifrån de åsikter jag mött från SD-anhängare, och SD-politiker. Sedan antyder du att jag tycker att alla ska få stanna kvar oavsett vad de gör. Att flickor ska tvingas bära burka. Ej heller detta stämmer överens med vad jag skrivit. Jag kan svara på de frågor du ställer här, men konstaterar att du inte svarat på mina frågor ovan, om vad din sk “undersökning” skulle påvisa om den visar på något.

Frågan om på vad du vill se förändring, är inte heller med tydlighet besvarad. Och vad menar du är svamligt med att jag kritiserar hur “överrepresentationen i brottsstatistiken används för att vilseleda folk att tro att alla människor som inte är födda i Sverige är brottsbenägna.

Angående huruvida folk som begår brott i Sverige ska få stanna kvar i Sverige, har inget att göra med ursprung eller religion för mig. Det har att göra med huruvida du är svensk medborgare eller inte. En utländskt född, som fått medborgarskap, är per alla definitioner svensk, och skall därmed stanna i Sverige. Begår denne nye medborgare brott i Sverige skall denne straffas enligt Svea rikes lag, jag finner inget konstigt med det. Och är personen medborgare i ett annat land, skall denne möta rättvisan i det land där han/hon är medborgare.

Vad gäller små flickor och burka, så undrar jag vad du menar. Hur många flickor i Sverige tvingas bära burka ? Jag har inte sett en enda. Däremot har jag sett några flickor som bär slöja, dvs en sjal som täcker håret. Och det ser jag inget problem med. Svenska föräldrar försöker nog styra sina barns klädsel oxå, i bästa fall. Men det finns även här avarter som låter flickor gå så tunt klädda på vintern tex, att de får frostskador.

Och vad gäller klassikern: “Invandrarna tar våra jobb”, så kan jag konstatera att det finns en hel del högutbildade invandrare som sitter och kör taxi, för att arbetsgivarna inte anställer en vid namn Ali. Och att det finns massor med invandrare som startar egen firma, som drivs under sämre förutsättningar än för en svensk som startar firma, sämre möjligheter till banklån etc. Vems jobb tar denne företagare ? Och till sist så har jag en syn på människor, som åtminstone skiljer sig från Sverigedemokraters och moderaters syn. Jag säger att det inte finns några invandrare eller svenskar i Sverige… alla är vi rätt och slätt MÄNNISKOR. Och om en ljushårig människa tar ett jobb före mig, eller en med mörkt hår spelar mig ingen roll. Däremot blir jag upprörd över om en människa med sämre kvalifikationer får jobbet pga av svågerpolitik, fördomar eller främlingsfientliga orsaker.

Vad gäller människors värde, i det här fallet tar du upp barns värde, så verkar det som om vi har olika åsikter om det. Min förhoppning är att du blandar ihop barnets VÄRDE, med hur nära du står barnet ifråga. Jo alla barn är VÄRDA lika mycket som människor. Att du i första hand försörjer, och sörjer för dina barn, har inget med värdet på barnet ifråga att göra. Det har bara med den naturliga föräldrargenen att göra. Det verkar som du blandar ihop dem.

MVH Tomas Lundin

Kan tillägga att jag inte fick nå fler “svar” och frågor av herrnsmiley