http://nyheter24.se/778534-15-fullstandigt-orimliga-reaktioner-pa-pippi

Nu är väldigt många svenskar fruktansvärt upprörda igen.
Kränkta och förnedrade, rasar de i sociala medier.

Svenskarnas identitet är snart utplånad hävdar dom. Nu sitter de och hamrar sönder tangentborden till sina laptops i ilska, och svär upprört inför sin äkta hälft. Svär över att inte längre få höra Pippi Långstrump uttrycka ordet n-e-g-e-r-kung i TVs version.
Vi har stött på dessa människors reaktioner förut. Då har de varit kränkta över att behöva säga chokladboll, ett uttryck som faktiskt bättre uttrycker vad det är du äter.
Troligtvis samma människor som är kränkta över att inte det “djupt troende” (ironi) folket svenskarna, alltid firar skolavslutning i kyrkan. Något som inte alls varit tradition speciellt länge i Sverige, inte överallt. Hur många var kristna i Sverige nu igen ?

Menar de att Pippi inte längre är Pippi, om hon inte får uttrycka detta förlegade, och uppenbart rasistiska uttrycket ? Om detta vore fallet, måste jag säga att jag har svårt att förstå hur Pippi blivit världens populäraste sagofigur ?

Själv upprörs jag faktiskt av helt andra saker kan jag säga.