Det är inte lätt att vara surtant bland glada lekfulla barn idag
smiley

Gud ske pris för invandringen, och alla glada lekfulla barn som berikar och ger liv åt Djupövägen och guldkusten. Här leker pojkar och flickor från alla nationaliteter med varann, och förstår inte annat än att de är lekkamrater. Det ger mig hopp att se två flickor med afrikansk ursprung, en med Afghanskt, och en Svensk flicka sitta i en ring och göra lekramsor.

Nu är det för visso så att liv, glädje och lek förstör tillvaron fullständigt för människor och grannar som blivit tilldelade stetoskop att lyssna i väggarna med, så att klagomål kan framföras till hyresvärd. Hyresvärd som alltför ofta tillgodoser gnällkärringar och gnällgubbar, utan att förvissa sig om hur verkligheten ter sig.

Samma gnälliga människor förser sig med allehanda bekvämligheter och renoveringar genom att helt enkelt trötta ut hyresvärd, som till slut tillmötesgår de gnälliga för att få tyst på dem. Men de blir inte tysta, och de blir aldrig nöjda. Den enda tillfredsställelse dessa tycks kunna få är att få se andra lida, och att få klaga, gnälla och skälla.

En hyresgäst lyckades som enda boende få tillstånd att plantera häck och göra en liten uteplats pga att fotbollsplanen låg “nära” hennes balkong på nedre plan. Det rörde sig om ca 50 meter. Nu räckte ju naturligtvis inte detta, utan klagomål på att ungar spelade fotboll på en fotbollsplan resulterade till slut i det “logiska” beslutet att ta bort hela fotbollsplanen. För vi kan ju inte ha det så att barn ska få motion och vara glada och ute i den friska luften ?
smiley

En annan antydde att hen inte kunde se på tv på kvällarna, för att det var sånt liv ute. Och då jag påpekade att man skulle kunna stänga balkongdörren, hävdade hen att hen inte skulle behöva göra detta för att få lugn o ro.
Naturligtvis, när barnen enligt förvirrade vuxnas logik, inte fick spela fotboll på en fotbollsplan som var gjord för detta. Ja då spelade man på gården i stället bland fönster. Förvirrade sura vuxnas motdrag mot detta var att via hotfulla lappar hota med polisinblandning om fotbollspelande skedde på gårdar till följd av att dessa tagit bort barnens fotbollsplan. Sen att vuxna inte lärt sig att ska man hota barn med bestraffning, bör man kunna följa upp hoten. Och jag ser det ju framför mig hur polisen kommer och arresterar 7-10åringar för det grava brottet fotbollsspelande.

Nu har man till och med byggt ett relativt högt trästaket på gräsmattan utanför där min moster bor. Jag misstänker att det är för att förhindra barnen som springer runt huset och leker kull från att göra detta, för glada barn kan vi ju inte tolerera ?

Hyresgäster och surtanter kan få sura och gnälla hur mycket de vill. De kan försöka med att ta bort fotbollsplaner, bygga staket, hota med polis osv. Men aldrig, aldrig , aldrig kommer vi kunna ta ifrån barn deras lekfullhet, och fantasi, och detta tackar jag gud för.

Men min moster stod på balkongen idag och beskådade livets och lekfullhetens seger över dumheten, precis när byggubbarna gjort färdigt staketet som skulle hindra barnen från lek och skoj.

Glada, och studsande kom grannbarnen hem från skolan, med ryggsäckar på ryggen, och sken över hela ansiktet och utbrast:

– Åhh kolla vi har fått ett staket !!!

…och klättrade genast över det nybyggda staketet
smiley