Vi lever i en demokrati … nja, eller rättare sagt i något som liknar en demokrati. Och i en demokrati får du tycka vad du vill. Trots att många “invandringspolitikskritiska” gjort sitt bästa, för att försöka hävda att de inte får tycka som de tycker, när de får mothugg i debatten.

Det finns några saker i både politiken, och den allmänna debatten, som upprör mig och gör mig frustrerad. I politiken är det främst de odemokratiskt olika ekonomiskt och mediala förutsättningar olika partier besitter, samt att ett av de rikaste partierna, moderaterna, är emot transparens när det kommer till partibidrag.

Och jag är frustrerad och arg över alla lögner och smutskastningskampanjer som förekommer, omskrivning och nyspråk som skapar ord som döljer partiers och makthavares rätta agenda. “Nyspråk” som att kalla socialbidrag för “försörjningsstöd” för att dölja att bidragen faktiskt är högre nu än när Alliansen tillträdde. Nyspråk som “flexibilitet” på arbetsmarknaden, vilket egentligen bara innebär att arbetsgivaren lätt kan sparka anställda för att återanställa dem via “bemanningsföretag” och all arbetsrätt är borttrollad.

Det är pga av sådana desinformationskampanjer som allt för många väljare är förvirrade. Och det är pga av detta som många röstar precis tvärtemot sina värderingar, eller påklistras värderingar de inte har. Det är klart att det är lätt att haka på de enkla resonemangen, som att det är invandringens fel det mesta som går snett. Speciellt som de andra partierna i riksdagen inte plockar ner Sverigedemokraternas verklighetsbeskrivning och avslöjar den för den lögn det är.

Jag tycker som vänsterpartist inte heller om Vänsterpartiets riksdagagskvinna, Rossana Dinamarcas tilltag med T-shirten som står SD = rasister. Det är nämligen oxå att förenkla och polarisera debatten, och leder absolut ingenstans. Och det är att spela den del av Sverigedemokraterna som faktiskt har sådana åsikter, rätt i händerna.

Sverigedemokraternas primära politiska agenda är att förhindra mer flyktinginvandring. Detta i sig är inte rasistiskt, möjligtvis främlingsfientligt. Men om man intar en sådan politisk ställning bör man kunna förklara VARFÖR man vill minska eller stoppa invandringen. Och detta varken kan eller vill Sverigedemokratiska politiker, eller folk som i den allmänna förvirringen rösta på detta parti som fångat upp folks missriktade missnöje.

Och än idag har jag inte bemött någonting från Sverigedemokrater eller dess sympatisörer som kritiskt granskat och velat förbättra i flyktingmottagningen vi har. Istället har man på felaktiga grunder räknat invandring ENKOM som en kostnad. En kostnad som enligt dem drabbar den mindre bemedlade delen av befolkningen i Sverige.
Och detta är ett konststycke som kan föräras den borgerliga Alliansregeringen, att denna villfarelse om fördelningen spridits. När i själva verket det är Alliansen och åratal av nyborgerliga Socialdemokratiska regeringar som skapat de ekonomiska och sociala klyftor som EGENTLIGEN upprör de väljare som nu i all förvirring valt att sympatisera med SD.

Vi kommer ALDRIG att vinna över Sverigedemokraterna och deras agenda genom att kalla dem för rasister. Och SD är inte den största fienden till ett rättvisare samhälle. Det är osolidarisk politik som skapar de klyftor som sonderar terräng för krafter som skyller allt på invandringen. Enbart genom att synliggöra att hela deras föreställning om verkligheten inte stämmer, och genom att synliggöra att det är klassklyftorna, och inte invandringen, som är orsak till det utanförskap många upplever sig vara i….
Enbart DÅ… kommer vi att vinna mot dessa politiska krafter