….
Nu är det “synd om” höginkomsttagarna igen.
Människor som tjänar över 50.000 kronor i månaden, får stigande skatt i förhållande till inkomst. Att skatten går till utbildning, sjukvård och omsorg tycks inte vara av vikt när upprördheten över skattehöjningar kokar över i svenska välbärgade hem.
Hur ska de klara sig ?

Länk

Samtidigt, medan svensk medel och överklass lider alla helvetes kval över dessa radikalt försämrade livsvillkor, som näst intill hotar hela deras leverne och motivation att gå till arbetet…
Samtidigt våldtas och halshuggs människor i Syrien av galna människor utan mänskliga känslor.
Samtidigt dör 1000-tals människor i Ebola, för att läkemedelsindustrin och västvärlden tidigare inte prioriterat Afrika, eftersom det inte är en köpstark grupp människor. Nu blev det däremot bråttom, när sjukdomen hotar Västvärlden. Då blir sjukdomen eventuellt lönsam.
Samtidigt har en all för stor, förvirrad del av svensk befolkning, fått för sig att stänga gränser och skylla all sköns bekymmer på invandringen och invandrarna, och tror att det kommer få vår ekonomi att blomma.
Och vår flinfink Annie Lööf som är vansinnigt stolt över privatiseringen av apoteken, (vilket medför att viss medicin inte blir lönsam längre, oavsett om kund behöver den eller ej)…. står och kraxar sig hes om “Planekonomi” för att regeringen och vänsterpartiet planerar stoppa riskkapitalbolagens plundring av svenska skattebetalares pengar.

Och samtidigt som en ung modig kvinna/flicka står upp för världens unga flickor utan utbildning, med ord som:

“All I want is an education,
and I am afraid of no one.”

Malala Yousafzai. Det jag beundrar mest hos henne är den oräddhet, det hon visar, efter att ha blivit skjuten i huvudet av en Taliban. En oräddhet som näst intill får mig att skämmas själv.

“Let us remember: One book, one pen, one child, and one teacher can change the world.

Men de är rädda för det de applåderar åt i EU-parlamentet, när Malala talar om utbildning för alla. De är rädda för att ge utbildning åt hela världens barn, i alla “underutvecklade” länder. För de vet att deras eget groteska överflöd är helt beroende av billig och gratis arbetskraft, och av att västvärlden har äganderätt till fattiga länders naturtillgångar.

Men mitt i allt detta elände får vi inte glömma de stackare med över 50.000 i månadsinkomst som fått höjd skatt… det kan inte vara lätt för dem.