Fascinerande funderingar kring invandring och tydligen Sveriges undergång näst intill, om man får tro motdebatörerna i denna lilla interna debatt till artikeln smiley

länk

debattör G:

– Vi måste begränsa invandringen!

debattör X:

– Det tror jag med och andra länder bör hjälpa till mer…

debattör Y:

– Äntligen börjar även folk från vänster kanten öppna öron och ögon. Det va på tiden. . Därför. Börjar inte alla partier ta tag invandringspolitiken och stoppa dom enorma kostnader det medför. Samt sönderfallet landet idag upplever då kommer snart idiot partier som svp snart sitta riksdagen. Och SD ha 30-40% röster i kanske redan nästa val. Dax sluta ha huvudet i sanden för varenda particip riksdagen.

debattör Y:

– X, andra länder minskar sin redan extremt mycket restriktivare invandring. Så. Det är enbart drömmande svenskar och politiker i riksdagen som tror dom andra skall helt plötsligt öka. Då dom minskar en redan mot Sveriges mått extrema invandringspolitik. Problemet i Sverige är att tidigare har bara städer sett. Nu bussas det ut överallt. Så. Nästa val kommer dom sju partierna förutom SD Minska. Speciellt nu S för dom går med på mp,s krav. DET kommer kosta S mer röster än dom anar. Mpsossarna var rakt inte vad S röstande röstade på. Höjda skatter för betala kalaset som Fredde tog upp kommer inte passera obemärkt. Strategerna gräver ju ner S nu. Det är vad jag tror. S kommer vara i bästa fall runt 20% om dom överlever som regering i fyra år. Fattar inte vad som hänt med arbetar partier S . Ofattbart. I alla fall för mig som är född med röda kallingar.

debattör X:

– Jag fattar inte vad som händer med Sverige överhuvudtaget… Vi har låtit det gå för långt med mycket tyvärr…

debattör Y:

– Ja X Verkligen. Och. Baksmällan kommer nu oavsett hur mycket media och politiker försöker dölja fakta. Detta har redan kostar allt. Och. Kommer nu ebola. Då är Sverige mycket illa ute så makalöst som vården mm sköts. Folk kommer råka mycket illa ut. Nu börjar verkligheten komma ifatt makten. Och. Dom slåss förtvivlat för komma undan sitt ansvar via metoder som sänker dom bara än mer. Och. Vi. Vi med röda underställ ifrån barnsben kan bara hoppas dom vaknar nån gång. Men. Det ser mörkt ut med dagens S.

Tomas Lundin:

– Men herre jösses människor !
För det första är det en spådom, och inte en sanning.
Det man tar upp här är kvaliteten på skolan, och det har inget att göra med invandringen, det har att göra med ett samhälle med växande klyftor… och det har svenskarna varit med och röstat fram i 30 år nu …..

Om det går så illa som de förutspår här, så är det svenska folket som valt att fortsätta i splittringens och egoismens spår, istället för att ta med alla, förbättra förutsättningar till lika utbildning, förbättrade arbetsvillkor och därmed minskade sjukskrivningar … när ska någonsin svenska folket fatta vad saker beror på ?????

Tomas Lundin:

– Y säger: “Och SD ha 30-40% röster i kanske redan nästa val. Dax sluta ha huvudet i sanden för varenda particip riksdagen” (slut på citat)

På vilket sätt skulle det vara vara bättre om något av riksdagens andra partier förde SDs politik ?

debattör Y:

– Tomas L. SD politik?? . Jag tänker saken kanske mera som att föra invandringspolitik som Sverige klarar? Tycker du inte det vore och verkar klokt? Eller. Vad tänker du?

debattör X:

– Ja Y det handlar om att hitta en bra politik här.

Tomas Lundin:

– “Klarar” ??….utveckla de tankarna gärna. Och gör det utan att beskriva en SD-politik. Det är ju precis detta SD använder som argument att vi “inte klarar” att ta emot fler flyktingar. Det finns inget annat än fabricerade “fakta” för detta. Och om inte grundtanken bakom viljan är rasistisk och främlingsfientlig, vilket den ofta är, så är den på felaktiga grunder egoistisk. Det är således inte rasistiskt i sig att vilja stoppas invandringen, men när man ställer frågan VARFÖR folk vill detta landar man alltför ofta i främlingsfientlighet och fördomar. Och jag ställer fråga…. varför !!?? min fråga: vad är det för skillnad på om SD ska minska/stoppa invandringen, eller som du tycks vilja, om de andra partierna gör det ?

debattör Y:

– Herre min skapare. Bara massa ord. Inget eget svar på förslag till lösning. Och tramsandet om rasism är så tröttsamt. Kom med något konstruktivt i stället för detta trams som ÄR orsak till just SD vinner röster. Och kommer fortsätta göra det om allt som sägs är ord som rasism mm mm. Kom igen nu. Utan ropa rasism mm. Hur ska Sverige klara denna enorma invandring? Hur? Inga bostäder. Inga jobb. Inga resurser bygga varje år en ny befolkning i en medelstor stads folkmängd. Ge svar i stället för ropa ut ord bara. Hur ska detta gå till? Facit finns redan där ute runtom i landet. Så. Besvara i stället för svartmåla andra som objektivt inte ser möjligheter helt plötsligt Sverige ska greja det då redan nu det är katastrofala resultat.

Tomas Lundin:

Y säger: “Herre min skapare. Bara massa ord” (slut på citat)Ja m in vän, det är av ord debatter består.
Och vad gäller “tramsandet om rasism” så kan jag berätta för herrn att det inte alls är något “tramsande”. Vi möter det egoistiska, fördomsfulla, främlingsfientliga och rasistiska dagligen, fast i olika grader. Fördomar, är i sig något naturligt om du tar och analyserar ordet, att skapa sig en uppfattning över något vi inte vet. Fördomar har ALLA, men det är när man i sitt huvud och i sitt utagerande förvandlar fördomar till “fakta” som problem uppstår, och kan leda till de uttryck som du inte vill ska användas, trots att de så uppenbart existerar.

Förslag till lösning har jag absolut, och den skall jag berätta för dig. Men frågan är först hur vi beskriver verkligheten. Det är mycket viktigt.

Det pratas ofta om “massinvandring”, det pratas om “överrepresentation i brottsstatistik, det pratas om “hur invandrare är” Det pratas om “kostnader” men inte om de intäkter ekonomiskt och kulturellt invandringen ger.

Så du ser, vi kan inte börja prata om någon “lösning”, förrän vi närmar oss sanningen om hur verkligheten ser ut. Och på den punkten sprids en illasinnad propaganda av krafter som ogillar invandring och invandrare. Vilket i sin tur gör att folk köper denna falska beskrivning av verkligheten, och röstar på SD. Det är 13 % som röstar SD idag, men i stort sett ingen träder fram och erkänner detta. Själv står jag för min politiska åsikt och mina värderingar.

Men problemet ligger enligt mig inte i för stor invandring. Invandring och utvandring har alltid förekommit, förekommer nu, och kommer alltid att förekomma. En stor del av dagens “invandring” är dessutom svenskar som återvänder efter att ha bott utomlands. Invandringen är inget problem, den är absolut nödvändig. Det är den klyftökande politiken i Sverige över ca 30 år, som skapat djupa klyftor mellan människor, när rika skor sig på fattiga, men invandringen får bära hundhuvudet för denna orättvisa. Till att börja med bör rika kommuner inte kunna köpa sig fria från att ta sitt ansvar i flyktingmottagandet som nu sker. Och sedan finns det absolut pengar att förbättra flyktingmottagandet, till bättre kvalitet. Men Fördelningen av pengar ser ut som så att de rika inte vill bidra till varken samhällsfunktioner som vård, skola och omsorg i nån större uträckning. Man har i debatten förvandlat sjukdom till “lathet” och arbetsrätt till “flexibilitet (för arbetsgivaren)

Så min herre, jag tror du får ompröva verklighetsbeskrivningen, och inte bara tala om en “lösning” Utan att förklara med verkliga fakta VAD det är du vill “lösa”

debattör Y:

– Återvändande svenskar får inga put. Antal som får det är såsom en medelsvensk stad. Så. Detta vi idag inte klarar av. Hur skall vi klara av detta varje år i framtiden? Detta är “problemet”. Så. Utan göra om det. Hur skall Sverige klara detta? Inget görs idag. Och. Pratar någon om det. Ja då kommer rasistkortet. Så. Eftersom du anser det är förenat med enbart dom rikas “fel”. Berätta då. Varifrån skall bostäder jobb komma ifrån? Och. Då jobb för mycket lågutbildade ankommande oftast. Tillbackad med många rena analfabeter. Hur? Du skall lösa detta för i storleksordningen en medelstor svensk “ny” stad. Varje år! Då duger det inte med kasta fram lite rasist textande. Inte med kopplingar till fejkade analyser svenskar skulle behöva permanenta NYA uppehållstillstånd. Osv. Så. Berätta? Jag skulle personligen gärna vilja veta detta. Troligen även partierna i riksdagen. Så slipper dom fortsätta kasta skit på varann. Och kunde sätta igång lösa detta på en gång i stället för se SD växa. Ingen vart nog olycklig mer än SD. Mvh Y

debattör X:

– Jag måste bara hålla med Y här för det är som sagt Tomas det är inte rasism det handlar om. Jag skulle vilja påstå att det är dom som slänger ut rasist stämpeln på folk är ett mycket stort problem med. Det är inte ok att göra det till höger och vänster hela tiden! För när det görs hela tiden så kan vi inte prata om hur vi ska kunna lösa det här med integreringen för det syns och märks tydligt i samhället att vi idag faktiskt inte klarar av att integrera dom som kommer hit och när Sverige har problem med detta så handlar det om att fler länder måste hjälpa till. Vi måste i världen lösa dessa frågor tillsammans och i det här Tomas finns väl ingen rasism i att säga så? Detta är ett globalt problem och fler länder bör ta lika stort ansvar som Sverige med att ta emot flyktingar!

Tomas Lundin:

– Här pratas det om “rasistkort” Och detta tar ni upp, trots det faktum att jag inte kallat någon av er för just detta. Man kan undra varför ?
Jag har tydligt förklarat i mina inlägg att det INTE är rasism att ta upp invandringsfrågor. Blir det inte lite tokigt att beklaga sig över analfabetism, hos invandrare då ? Och dessutom är detta m ed analfabetism hos invandrare ett tydligt exempel på det jag skrev om i inlägget innan, hur viktigt det är att beskriva verkligheten på ett riktigt sätt och inte använda sig av falsk information som initialt läggs ut på nätet av just rasister. Jag upplever faktisk det motsatta av det som här beskrivs som “rasistkort. Nämligen att många använder ordet “rasistkort” för att slippa ta tag i debatten kring den faktiskt existerande rasismen. Jag beskrev tydligt nyanserna från fördomsfullhet ända till extremiteten rasism, men det tycktes inte landa hos debattörerna i denna lilla microdebatt.

http://www.metro.se/…/pastaende-om…/EVHmhC!Sjl1mlcoX9Vk/

Att gå på denna desinformation, är tanklöst och en fara för demokratin och öppenheten. Men som jag sa tidigare, merdelen av SDs väljare är inte rasister, de är missledda av de som sprider falsk information. Detta med falsk info är mycket farligt, det har våra våra världskrig lärt oss…. ja åtminstone vissa av oss.

Jag förstår fortfarande inte utifrån vad du uttrycker att du vill Y, vad som skiljer på det DU påstår att du vill att övrig sjuklöver ska göra, som skiljer sig från SDs politik ? Kan du förklara det på ett tydligt sätt ? Dvs inte “göra någonting åt problemet” ett “problem som inte från din sida är definierat utifrån verklighetsbaserad statistik, utan närmast propaganda i stil med “analfabetiska invandrare”. Jag det verkar fortfarande som du vill att övriga partier ska stoppa invandringen, så att vi inte får ett parti (SD) som vill stoppa invandringen. Och det förstår jag inte poängen med ?

Sverige är ett av de rikare länderna i världen, och tar emot en mycket liten del flyktingar jämfört med tex grannländerna till Syrien….. så även detta med “massinvandring” är en seglevad myt som inte stämmer. Sedan är det faktisk inte frågan om vi “klarar av” eller “har råd” att ta emot flyktingar. Det vet både du och jag att vi gör. Vi både klarar av och har råd, frågan är om vi VILL ? Och om vi inte vill, då bör man åtminstone få ställa frågan varför vi inte vill ? …. Men SDare tex anser inte att de ska behöva svara på det. SD är helt beroende av desinformation och missriktad propaganda, eftersom verkligheten inte klarar av att motivera invandringsstopp. Det finns extremexempel på länder som inte tillåter migration, och det är Nordkorea…. det fungerar inte i verkligheten, och är en myt att invandring är en belastning för samhället. Problematiken kring invandring ligger inte i ATT vi tar emot, eller att vi skulle ta emot för mycket invandrare. Problematiken ligger delvis i omfördelningen av samlade inkomster i Sverige, problematiken ligger i rika kommuners ovilja att dela ansvar, problematiken ligger även delvis i just de fördomar som sprids som leder till rasism i vissa fall, och därmed försvårar för nyanlända att integrera i det svenska samhället. Problemet ligger i bristande integrationspolitik pga ovilja att lägga till rätt resurser iom att vi godkänner skattesänkningar och skattesubventioner som gör att svenska skattepengar försvinner ut ur landet.

Sedan kan man oxå välja att se att både svenskar och invandrare ur en aspekt varken är svenskar eller invandrare, utan rätt och slätt människor med behov. Men det är oxå ett val hur man ser på det.
Påstående om utbredd analfabetism bland flyktingar saknar underlag
2008 publicerades en artikel i lokaltidningen…
metro.se|Av Mimmi Epstein


debattör X:

– Tomas, hur ska vi göra för att lyckas med integreringen när vi uppenbarligen inte gör det idag?

Tomas Lundin:

– Jag har beskrivit det i mitt senaste inlägg

debattör X:

– Lägenheter, jobb som fattas hur ska vi göra här? Hur ska vi minska på segregeringen? Hur ska vi jobba för att inte flyktingar ska bo på flykting förläggningar för länge? Alla dessa frågor måste vi lösa bättre Tomas och idag är vi illa ute!

Tomas Lundin:

– Men det blir inte fler jobb av strypa invandringen. Det blir färre, det är ju hur logiskt som helst. Anledningen till att borgerligheten vill ha invandring är inte som Reinfeldt försökte påskina, enkom av öppna våra hjärtan” orsak utan han och centern förstår att man med deras politik kan utnyttja nytillkomna som billig arbetskraft. Där skiljer sig tex vänsterpartiet, som ser invandringen både som en ekonomisk tillgång, och en kunskapstillgång, samt att man gör det för att det handlar om människor….MÄNNISKOR, och de är i absolut nöd.
Människor från andra länder är lika mycket människor som du och jag X, det är inte dem du bör fjärma dig mot, det är borgerlig politik.

debattör X:

– Det är INGEN av oss som har påstått att vi ska strypa invandringen, vart får du det ifrån Tomas? Nu hittar du på!

Tomas Lundin:

– Det är fortfarande en försvinnande liten del av världens flyktingar Sverige tar emot. Problemet är inte invandringen, problemet är fördelningspolitiken.

debattör X:

– Nej du har fel där Tomas och det är inte invandrarnas fel, det är en sak men vi har hjälpt för många på för kort tid så vi inte hinner med att hjälpa alla på ett bra sätt!. Vi ska hjälpa flyktingar så gott som vi kan Tomas, men länder emellan måste hjälpas åt bättre för vi löser inte detta annars! Om vi får ett bra samarbete länder emellan så löser vi det tillsammans!

debattör Y:

– Jisses. Tomas. Det går inte prata med dig. Du tar inte in något över huvud taget. Berätta. Hur skall det göras?? År efter år skall det byggnaden medelstor stad. Fyllas med nya människor. Som varken kan språket kulturen eller nått. I ett land dör inga jobb finns för lågutbildade ens svenskar. Berätta detta. År efter år. I dessa mängder. Vem skall betala?? Vem skall finansiera välfärden. Vem? Vem ska bygga och för vilka pengar? Det är varje år Tomas du skall fixa en ny medelstor stad med sociala grejor välfärd sjukvård kollektivtrafik mm mm. Och. Detta utan att jobben finns. Du vet. Någon måste betala detta. Vem? Och hur skall detta gå till. Jag väntar svar. Dina frågor har jag besvarat redan. Läs så ser du. Din tur nu besvara.
Önskedrömmar är en sak Tomas. Verkligheten en helt annan.

debattör X:

– Ja och det är just verkligheten vi måste se här ifrån alla håll…

debattör Y:

– Jag har inga problem ur mänsklig synvinkel vilja hjälpa hela världen. Men. Verkligheten finns där oavsett vad. Vem skall utföra allt som verkligheten kräver för fixa drömmarna? Någon måste ju betala kalaset. Och hör pratar vi inte någon enskild familj. Vi pratar om att varje pr bygga en ny medelstor svensk stad ned allt allt allt som skall finnas där. Varför tror du Tomas att länken i början förutspår att Sverige skall bli ett uland? Varför tror du det? Och redan 2030. ? Tror du det vår dröm som gäller och ska slå in? Och. Verkligheten skall försvinna ? Dax börja förstå VAD det är du önskar. Som inte funkar med mer ön vi totalt skrotar landet Sverige. Men. Klart. Denna verklighet råkar SD prata om. Då ska vi skita i den bara för dom säger det. Jag kan berätta jag ansåg Sverige bör se över invandringspolitiken långt innan jag ens visste vad SD var för något. Så. Mina funderingar objektivt fanns långt före ens siter skrev om ditt O datt. Hade inte ens dator. Mina funderingar kom ifrån att jag levt där invandringens storlek för länge sedan visade sig praktiskt hur framtiden kunde bli. Och idag är vi där. Och ännu värre problem än jag någonsin trodde va möjligt. Menar samhället totalt. Välfärd mm mm. Jag fick även uppleva tillsammans med mina barn hur den havererade vården bidrog via missvård ta min frus liv. Så Tomas Tomas Tomas. Berätta. Hur ska du lösa problematiken mer än med massa ord prata runt om SD och mäniskor mm. Jag ställer upp och backar dig om du förklarar pp verklighets byggda tankar en lösning.

debattör X:

– Ja det här är inte lätt utan mycket komplicerat och världen måste sammarbeta när det gäller världsproblem. Det är vi mycket dåliga på att göra men allt handlar egentligen om det, samarbete vad det än gäller.

Tomas Lundin:

– Jag har förklarat på vilket sätt jag tycker vore bra att förbättra vård, skola, omsorg. Och det har ingenting med invandringen att göra som tycks vara det ni tror. Ingenting av detta tycktes fastna hos ärade meddebattörer, utan ni hamnade återigen i spåret av utlagd propaganda omkring invandring. Detta finner jag tråkigt. På intet sätt vill ärade meddebattörer förklara vad det är ni vill etablerade partier ska göra i invandringsfrågan, som inte SD nu redan predikar. Jag förstår inte logiken i ert resonemang.

Den “verklighet” du pratar om finns faktiskt inte, det är en via falsk propaganda utbasunderad av partier som SD. tex den länken om analfabetismen som du på något sätt undvek att besvara.

Jag förstår att det inte finns något sätt att få dig att förstå att det är av godo med invandring, så jag tänker inte lägga mer energi på det än nödvändigt. Alla mina förslag till lösningar på välfärd, integration och utbildning finns ovan, och förklaras bäst med en solidarisk politik där inte pengarna försvinner utomlands med riskkapitalister. Då har man oxå råd med solidaritet mot den lilla procent flyktingar som Sverige tar emot. SD har tack vare Reinfeldt o co lyckats få folk att tro att det är invandring ELLER välfärd, när det i själva verket är möjligt med båda, och nödvändigt för ett fungerande samhälle. Er ilska och energi kring dålig sjukvård bör ni rikta mot de högerkrafter som finns i Sverige i stället, där hittar ni orsak och verkan i dessa frågor.

Protektionistisk politik fungerar ingenstans i världen eller historien. Det vet de som läst sin historia. De som läst sin historia vet oxå att det är när högerkrafter regerat och ökat klyftor, har missnöjespartier som SD och Ny demokrati meds främlingsfientlig agenda blommat upp.

Nu önskar jag eder alla en god kväll !

debattör Y:

– Så du tror med andra ord att bygga en stad varje år. Med allt som skall finnas där inte är omöjligt. Och kostar noll och inget. Varje år. En ny stad. Med bara nya innevånare. Och arbeten skall också fixas. Inga problem alls. Väldigt drömlikt måste jag nog påstå. Och. Totalt omöjligt. Dessutom tycks din koll på vad som bygger ett lands ekonomi. Detta verkar ductro är pengar som genereras ifrån jobb som skapas av invandringen. Vilket är noll sanning i. Alla pengar son dras in i landet är rundgångspengar. Det som kortfattat förklarat utökar möjligheter till utökad välfärd och möjligheter hjälpa andra är export av varor o tjänster. Som drar in slantar. Och vad som köps in. Via import. Handelsbalans. Allvarligt. Ett problem för dig Tomas är att du tror ett land bara kan trycka slantar ich bara betala ut. Försörja alla. Nej. Allt du surrar om är SD SD SD SD SD. Sååå tröttsamt. Dom har inte ett skit med mina tankar att göra. Jag skriver mina objektiva tankar. Inte SD. Du verkar fixerad mer än objektiv. Dessutom. Du gercunga svar som är i verkligheten möjliga. Detta är just sådana som du som skapar just nu Förutsikter att Sverige år 2030 kommer ligga jäkla illa till. Men. Detta tror jag tyvärr inte du förstår. Ich tyvärr inte dessa stollar i riksdagen heller. Och. Inte Sveriges snedvridna media heller. Så. Därför fortsätter Sverige resan mot år 2030 med rask takt. En dag vaknar även du Tomas. Men. Även det troligen för sent. Den dagen kan vi inte hjälpa någon. Utan komme behöva hjälp själva.men men. Det är juvings problem. .

Tomas Lundin:

– Hej Y, din ton blir allt mer desperat, och snuddar på otrevlig faktiskt. Och nu är det tydligen mitt fel om Sverige skulle bli ett u-land 2030 utifrån en fantasiprofetsia, som dessutom inte nämner invandringen som en av orsakerna till detta potentiella ras. (“Detta är just sådana som du som skapar just nu Förutsikter att Sverige år 2030 kommer ligga jäkla illa till.”) skrev du ju.

Sedan är det tråkigt att du inte vill bemöta argument, utan istället väljer att lägga ord i munnen på mig. Jag har aldrig sagt att flyktingmottagande kostar noll och ingenting, var vänlig läs innantill vad jag skriver och hitta inte på. Det finns utgifter, men det verkar som de som kallar sig “kritiska till invandringspolitiken” inte vill ta till sig att det finns förtjänster både ekonomiskt, kulturellt och arbetskraftsmässigt.

Om man räknar ekonomi bör man räkna både debet och kredit. Inte bara kredit. Du går i försvarsställning när jag frågar om varför du inte vill ha ett växande SD när du faktiskt förespråkar att andra partier skall föra samma politik som dem, är en rimlig fråga som du däremot inte verkar vara villig att ta till dig. Varför är det värre om SD minskar kraftigt på flyktingmottagningen än om andra partier skulle göra det.

Om man är pessimist nog att tro att Sverige ska bli ett U-land på 16 år, så vet jag inte hur man tänker. Men det finns naturligtvis problematik, det gör det alltid käre debattmotståndare. En problematik, kanske den mest oroande är skolfrågan, där Sverige får en alltmer ojämlik skola utifrån förd borgerlig politik. En mer elitistisk skola slår i större utsträckning ut folk med sämre förutsättningar till en god utbildning för alla. Det börjar märkas kraftigt också i ungdomars bristande språkkunskaper, vanlig läsförståelse med mera. Och det är oroande för demokratin, för utan kunskap, dvs läsförmåga, har destruktiva odemokratiska krafter större möjlighet att ta makten. Det sker redan.

Och som jag nämnt tidigare är omfördelningen av pengar uppåt i samhället ett stort problem, nästan lika stort problem som den social segregeringen där både svenskar och invandrare kommer i kläm. Om du inte tror att invandringen bär en stor del av svensk ekonomi, skulle du kunna föreställa dig tankeexperimentet att över 1 miljon invandrare stannar hemma från jobbet en vecka. Så återigen betackar jag mig för dina påhopp om att jag skulle tro att det bara är att trycka upp pengar. Det var ett påhitteargument du blir tvungen att ta till tydligen, och inte värdigt en seriös debatt kan jag tycka.

Ha en trevlig fortsättning på kvällen nu Y

Egen fundering efter debatten:

Att tro på borgerlig politik samt Sverigedemokratisk politik, som
splittrar upp, och gör de svaga, svagare och de starka, starkare, är som
att fixa ett hockeylag, där man upphör ge träningstid, rätt motivation,
och sämre möjligheter att utvecklas för fjärdekedjan. Likt förbannat är
det den fjärdekedja laget (Landet) har att tillgå.

Hur tror ni det går för det hockeylaget, när det tre övriga kedjorna tröttas ut ?
Hur stark är en järnkätting Kedja ?… jo typ som dess svagaste länk. tänk på det !