…..
Expressen idag:

http://www.expressen.se/kvallsposten/resistent-svinbakterie-omojlig-att-stoppa/

(Angående Danskt griskött, antibiotika för produktionens skull, och multiresistenta bakterier)

Lundins funderingar idag:

Nu har ju västmänniskan och Svensken skrivit i sten sedan länge att kommunismen inte fungerar. Att den är hemsk och farlig. Och om man på något sätt tänker makt till folket och solidariska miljötankar så leder det till diktatur och massmord. Detta trots att den i sitt ursprung aldrig testats i något land i historien. “Men Sovjet och Kina då?” undrar den inbitne moderaten eller Socialdemokraten ?!?!. Jo det stämmer att historien (dvs den som alltid skrivs av segrarna i krig eller de som tagit makten på annat vis) skrivits som så att dessa genomförde kommunism. Men ändå finns det i dessa länder inga spår av den kommunism, av den ideologi, som Marx förespråkade.

Så vad gör människan i stället ?

Jo man sätter tillit till ett levnadssätt som ökar klyftorna i världen till den milda grad de 85 rikaste människorna i världen, äger lika mycket som den fattigaste halvan av världen. dvs 85 st äger lika mycket som, 3.000.000.000 personer. Ett levnadssätt som med stor säkerhet förändrar klimatet till den grad att polarisen försvinner. Och allt för få personer med makt och förstånd att göra nånting åt det har kunskapen att förstå konsekvenserna, eller viljan att och modet att förändra.

Man sätter tillit till ett levnadssätt där snabb produktion i alla lägen prioriteras oavsett följder. Man utarmar jordens resurser på mindre än en millisekund av jordens levnadsperiod, förgiftar den miljö och mat, våra barnbarn skall ärva av oss. Man sätter tillit till ett levnadssätt där vi stoppar antibiotika i maten vi äter, och blir förvånade när resistenta bakterier breder ut sig. Det har sedan länge varit känt att Danska Grisbönder använder antibiotika till sina djur. Och trots att vissa svenska handlare slutade importera dansk gris, så har Sveriges import av danskt griskött ökat !!
I artikeln jag länkat till, säger man att 5 personer dött av bakterien, och att 70% av danskt griskött bär på den multiresistenta bakterien. Hur tänker konsumenten som köper danskt griskött ? Girighetens ignorans lär kunna bli människans fall. Jag menar om det inte beror på girighet att vi fortsätter köpa kött som i förlängningen gör Penicillin som räddat liv förut, värdelöst, vad är det då ?

Folk i allmänhet är allt för upptagna med sina så kallade livspussel, för att ens idas fundera vart vi är på väg. Folk i väst, har det alldeles för bra materiellt för att förstå att ökad cancer, hjärt-kärlsjukdomar, muskelsjukdomar, depressioner, självmord, skolskjutningar, har ett samband med vårt leverne… just det med vårt icke kommunistiska, men ultrakapitalistiska leverne.

När sedan den kapitalistiska idén i praktiken skapar ekonomiska klyftor, så börjar man som följd av detta ideologisk, ivrigt flirta med en filosofi och politik som faktiskt HAR prövats, där man utgick från att folk har olika värde utifrån religion och ursprung. Samt flirta med tron att migration är av ondo. Och det gick väl inte så bra på 30 och 40-talet va? Det tänkandet resulterade i förlängningen i 60.000.000 döda.

Det är bara socialfall som jag, som har tid att reflektera över detta verkar det som, och ingen lyssnar på ett socialfall, utan arbete.