Man oroas ju aningen över den “moderna” människans sätt att leva, de val vi gör och på vilka grunder. Vilka tv-program vi väljer att titta på, vilken information vi väljer att söka upp, läsa igenom. Till vilken grad vi ids eller vågar ifrågasätta informationen vi bombarderas med. Och jag oroas över vårt sociala liv, eller rättare sagt bristen av det.

Lajk-knappen på de lättsmälta inläggen,

Jag har inget emot ATT folk bryr sig om varandra via Facebook, även om jag själv uppskattar ett telefonsamtal eller fysisk träff. Men om man ser till hur vårt umgänge ofta reducerats till Lajk-knappen på Facebook, när någon har ont i ryggen. Eller bytt profilbild, så blir jag ju lite orolig för oss människor, inkluderat mig själv.

Det här förbannade “livspusslet” alla pratar om. Är det till en viss utsträckning skapat av oss själva ? Och isf hur stor utsträckning ? Och om det är så …så går det väl ändå att ändra på om vi medborgare VILL det ? Många gånger tycks vi bli mentalt lata och svälja en rad lögner, och påståenden som makthavarna basunerar ut som fakta, och orubbliga beslut.

Några exempel av tusentals

Ett tag försökte makten i EMU få oss att tro att det är olagligt att begära utträde. Och folk köpte det. TV 4 försökte med en tittarombudsman försöka få oss att tro att det var tekniska detaljer som gjorde att det var omöjligt för dem att sänka reklamljudet i förhållande till programljudet. Och Fredrik Reinfeldt lyckades lura en halv befolkning, att de flesta sjuka egentligen var lata fuskare.

Att sluta tänka själv, att bli mentalt slö inför sanningen, demokratin och makten, är att bjuda in totalitära, cyniska, inhumana kapitalstarka krafter.

“Paranoida” medborgare som jag

På Aftonbladets kommentarsfält, vimlar det av engagemang kring Zlatans kompetens eller inkompetens. Tusentals skriver in och upprörs över sportprestationer, domarinsatser. Men kring andra viktiga ämnen som humanitär solidaritet,
miljökatastrofer, svältkatastrofer så är intresset och kommentarerna
svalt och sparsamma. Artiklar om rasism och främlingsfientlighet är intressant hur Aftonbladet agerar kring censurering på kommentarsfälten. För min egen del så fastnar inte mina kommentarer på kommentarsfälten. Det finns olika möjliga orsaker till detta:

1 – Jag har nå’t tjall på min dator, i mjukvaran dvs.
2 – Någon enskild person som inte tyckte att sansade kommenterar som vurmar för mångkultur och tolerans passade sig på kommentarsfälten på Sveriges största tidning, hackade mitt Facebook
3 – Någon nitisk person på Aftonbladet har random-mässigt tagit bort mig för att mitt vurmande för mångkultur och tolerans retar upp för många rasister

Finns det folk som KAN plocka bort folk vars åsikter inte passar dem ? JA !
Finns det sådana som har TILLGÅNG till att göra det ? JA !
Finns det folk som har tillräcklig avsaknad av moral, för att göra det ?? JA !
Är det detta som skett mig ? …ingen aning ?!
Är jag paranoid som funderar så ? … JA …om åtminstone man får tro de människor som är delaktiga i förkrympandet av yttrandefriheten och demokratin.