Kl 21.00 när dansen började, låg jag fortfarande i mitt skummande badkar och funderade på om jag verkligen skulle gå på dans eller inte. Donnez stod för dansmusiken. Jag var väldigt nära att ligga kvar i badet och göra “hemgjord Jacuzzi” på inmundigad havregrynsgröt. Men jag tänkte att jag vid flera tillfällen låtit folk veta hur danssugen jag varit under en tid. Och är danslokalen 300 meter hemifrån, då måste man väl gå på dans till band som klassificeras som gränsfall ?

Lätt omotiverad, och aningen skeptisk till både dansbandets förmåga att överstiga promenadtempo på låtarna, samt dansklientelet, travar jag iväg i mina oranga Converse.
Väl på framme, och inlöst så blev åtminstone farhågorna över Donnez danstempo verklighet. På dansgolvet promenerar stela airbag-gubbar fram med missnöjda dansanta tanter som sköld. Dansar man saktigare än så där då ramlar man omkull, tänkte jag och funderade varför jag gick dit.

Men nu hade jag ju betalat, så jag tänkte försöka hitta danspartners så det räckte fram till fika åtminstone. En efter en ramlade det ju dock in bra danstjejer… ja eller damer då kanske. Men musiken hade fastnat i en sirapsburk, så till den milda grad att jag funderade på att be den jag dansade med, väcka mig när jag skulle ta nästa danssteg.
Nä – sluta sura nu gubbstrutt, klistra på ett leende och gilla läget, tänkte jag. Och gjorde jag. Jag försökte dessutom visualisera Majsans cheesecake med jordgubbar på till pausen, och “Trocka”. Nu var ju inte the dancing cow där denna kväll, men 5-6 st högklassiga dök upp.

En tjej som är lite yngre än mig, men ändå hunnit med att skaffa tre små ankungar tex. Dansar fantastiskt bra, och har en midja som man kan lägga armen två varv runtom om man skulle behöva. Hon gav mig en så fin “monklipang” efter slutförd dans, när vi surrat och snurrat två danser.

– “Det är lätt att tycka om dig Tomas”

smileyHur glad blir man då ?

Vi pratade under danserna bland annat om de promenerande danshindren med expanderade kalaskulor, som gång på gång, blundande gjorde sitt bästa för att dansa in i andra dansekipage. När hon jag dansade med blev skallad bakifrån skämdes jag lite över att jag inte lyckades parera det stolpskott som dansade i fel riktning.

Jag tittade henne i ögonen och sa:
T: – “J …..Du är ju betydligt yngre än jag. Om med tiden du märker att jag får en airbag för långtradare, och promenerar fram på dansgolvet med en tant som sköld……”

J: – Då ska jag säga till ? (avbröt hon)

T: – “SÄGA TILL ??”… Du ska hämta vakten och kasta ut mig från dansgolvet, och sedan portförbjuda mig !!!

Jag höll ut till cheesecaken, men den sövande musiken gjorde att jag var färdigvaggad redan vid 00.20… så jag bangade resten.

Natt natt nu !