….
Det är mycket man inte förstår. Och ju mer man lär sig, desto klarare blir den insikten. Även min kloka mosters insikt, en slags travesti: “Det är gott att inte veta” har sin plats i insiktsfullhetens Mekka. Men den senare är en sanning med modifikation. Man behöver ju inte och kan inte veta allt om alla, och om allt. Men jag vidhåller ändå att både utvecklande av språket, och intagandet av kunskaper är redskap som är nödvändiga för folket, om vi inte skall bli blinda offer för makt som förvanskar och förminskar språket för vanligt folk.

De som tror att makten, vill ha en bra skola för alla, misstar sig o det grövsta. Det har funnits resurser och möjligheter under hela den period som den svenska skolan rasat sönder och samman, men man har valt att lägga våra gemensamt åstadkomna resurser på skattesänkningar till sig själva, och till dem de är marionetter åt: De globala kapitalisterna. Man vill ha en bra skola för några få, eftersom kunskap och språk är makt.

Varför ? Dessa maktherrar har lärt sina trogna drönare som röstat dem fram till makten, att kalla sådana här funderingar för “konspirationsteorier”, och vips så är en stor del av det skrivna motståndet oskadliggjort. Det är inte bara detta ord, Alliansen medvetet har förändrat det politiska landskapet med, det finns en helt ny ordlista med nya betydelser för gamla ord, den ordlistan som förde dem till makten, som är det viktigaste verktyget för att ta makten från folket, och öka sociala och ekonomiska klyftor. På ett globalt plan gjorde man samma sak med Julian Assange. Genom att våldtäktsanklaga den man som avslöjat makthavare i USA för krigsbrott mm, så oskadliggjorde man honom i ett svep.

Det är ju genialiskt, speciellt i ett land som Sverige, där det i princip räcker att anklaga någon för våldtäkt, så blir denne aldrig fri stämpeln. Det är ett lika grovt brott enligt mig, som att låta riktiga förövare komma undan, om bevisning finns. Två kvinnor som skryter om samlag med Assange på internet, kommer helt plötsligt på att det var våldtäkt de blivit utsatta för. Och detta samtidigt som USA är i desperat behov att oskadliggöra hotet Assange genom att förstöra hans trovärdighet. Vill man hitta människor som är starka, upproriska mot korruption och smygdespoter i Wallstreetkostym, så kolla efter de som blir anklagade för att ha “foliehattar” och ha “konspirationsteorier”

“Men vi lever ju i ett fritt land, du som är så kritisk får ju säga vad du vill”
…är det många av drönarna som hävdar då. Ja vi får säga vad vi vill så länge inte någon tror på våra ord, så länge inte våra ord slår igenom till de stora massorna. Assange och Snowden är tydliga exempel på detta. I forna diktaturer hotade man folk, rensade ut, fängslade, mördade. I moderna västdiktaturer oskadliggör man hot genom att medialt och på andra sätt misskreditera personen, eller helt enkelt köpa dem, till sitt lag med löften om rikedomar.

Utifrån de definitionerna, så JA, jag är en foliehatt. Men en som ingen bryr sig om.