http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article20011495.ab

När man fabricerar bevis, istället för söker efter befintliga bevis,
så är vi alla illa ute. I många sammanhang har jag hävdat detta, och argumenterat för detta tankesätt, i vardagsskvaller, såväl som inom rättsväsendet.

Jag har många gånger ställt mig upp och försvarat människor som jag egentligen varken tycker om eller respekterar, när bekanta, eller obekanta, baserat på rykten, baktalat personen i fråga. Så illa tycker jag om rykten.
Ett exempel på hur jag menar:

– “Jo men den killen har gjort det och det, mummel, tissel, tassel”

– Hur vet du det ?

– “Jo det har flera personer sagt till mig”

– Hur vet dom det ?

– “Men va fan han ljuger inte om sånna saker”?

– Hur vet du det ?…. var du eller han som talade om detta där när det påstås hänt ?

– “Nä … men jag VEEET att det är sant

Likaså var det en bekant som var “helt säker” på att Michael Jackson var skyldig till det han var anklagad för, trots att hen inte haft tillgång till de fakta rättegången tog upp, och att hen inte ens bodde på samma kontinent. Märkligt kan jag tycka.

Likadant när Julian Assange blev våldtäktsanklagad när USA blev arga över att blivit avslöjade med krigsbrott, så fanns det gott om människor som “visste” att han var “skyldig”. Detta trots att kvinnorna som anmält honom, de facto skröt på internet över att ha legat med Assange bara dagarna innan.

Och nu då detta fall som jag länkade till i början av inlägget, där en pappa blivit anklagad för grovt sexuellt utnyttjande av sin nu vuxna dotter. Och detta enkom baserat på att hon gått på hypnos. Detta trots att det inte är vetenskapligt bevisat att det kan gå fel så att man i stället för att ta fram förträngda minnen under hypnosen, faktiskt skapar fabricerade minnen. En del av “bevisföringen” låg enligt åklagaren i att fadern hade “tvättat ett lakan”. Jag misstänker att det är rätt många som kommer kunna våldtäktsanklagas om det räcker att tvätta sina lakan. typ ALLA.

Och det är lite grann samma tänk Sverigedemokraterna har i sitt tänk. och sin propaganda. De bygger sin politik på fördomar mot muslimer, tiggare. De fabricerar ihop sin egen “statistik” för att “bevisa” hurdana “invandrarna är”. Allt för att svartmåla en grupp som på intet sätt kan definieras som homogen, dvs invandrare består av massor av nationaliteter, massor av religioner, kulturer, och utöver detta även individer. Alltså är det helt vansinnigt att ens försöka definiera “hurdana invandrare är”

Nu har dessutom en Sverigedemokrat lagt in en motion om att man ska registrera alla invandrare, och tom om man har en far eller mor som är invandrare. Kommer ni ihåg vart de idéerna kommer ifrån ? JAG gör det ! Då satte man stjärnor på folk, och satte dem i arbetsläger… i bästa fall.

Ganska ofta kan det vara bra både för sig själv och omgivningen att bara erkänna att man inte vet hur det ligger till med vissa saker… eller hur ?