Kristdemokraterna vill sänka bidragen till flyktingar som “ett incitament till att fortare komma i arbete” Säger den låtsasempatiske kristdemokraten Göran Hägglund. . Jag tror inte Jesus skulle varit så glad över att ett borgerligt , och på många sätt i sina åsikter extremt parti som Kristdemokraterna, använder sig av hans namn.
Det är uppenbart för mig vad de borgerliga partierna har för syfte när de pratar om “generös flyktingmottagning”.

Och för dem handlar det egentligen om allt annat än generositet, eftersom på ett rikspolitiskt plan, vet borgerliga politiker inte vad det ordet innebär. Borgerligheten ser inte hudfärg och nationalitet i dessa frågor, de ser och främjar ÖKADE KLASSKILLNADER. Och en flykting i deras ögon är en person som kommer från så eländiga erfarenheter och möjligheter att de är villiga att gå med på sämre förhållanden. Både försörjningsmässigt INNAN det har fått möjligheten att jobba, men framförallt NÄR jobb kommer i deras väg.

För det första finns inga belägg för deras absurda påstående om att försämra för människor som har det svårt, skulle resulterar i fler tillgängliga arbeten, det är helt enkelt vansinnigt resonerat av borgarna. För det andra är det intressant att deras teori om att det är viktigt med “incitament” bara gäller låginkomsttagare, sjuka och arbetslösa.

Hur ska vi med deras sätt att se på ordet “incitament” öka effektiviteten hos våra politiker ? ….multinationella storföretag som äter upp småföretagandet och fryser pengarna så de inte kommer till konsumtion, vilket är marknadsekonomins hela koncept. Ska vi kraftigt reducera deras löner, ta bort alla förmåner, alla bidrag som går uppåt i samhället, avskaffa miljonbidragen till kungahuset ?

Nej just det det …. det kan man ju inte för de anser sig vara viktigare, mer betydelsefulla,l och ja tom mer värda än andra människor med sämre ekonomiska och sociala möjligheter.

Detta löser ju naturligtvis varken problem med arbetslöshet, eller integration av flyktingar, men de inbillar sig nog att det är bra för sin ekonomist och socialt högt uppsatta position i samhället.

Tillåt mig må illa över falskheten borgerlig politik bygger på.