Till en början var jag ytterst ovillig till att införskaffa mobiltelefon, för många herrans år sedan. Men nu är det svårt att vara utan. Sedan blev jag övertalad att skaffa mig en dator. Och nu får jag klåda om den inte fungerar. Och facebook skulle jag aldrig gå med i, men vacker danstjej från Umeå övertalade mig.

Nåja hur som helst, dessa tjänster och artiklar har sina förtjänster, men även baksidor. Visst är jag hjälpt informationsmässigt, och skamligt nog även socialt.
Bara att uttrycket “IRL” (I verkliga livet) ens skapats, är oroväckande för oss människor.

Jag har även blivit tvungen att lära mig källkritik, på ett internet där vem som helst kan lägga ut text och åsikter, där alltför många sväljer all information som fakta. Och ännu fler medvetet söker rätt på minst sagt tvivelaktiga källor, eller sådana de vet inte stämmer för att påverka folk i den politiska riktning de vurmar för. Det förekommer för visso i alla politiska läger.

MEN…. det är just detta rubriken syftar till.
Det är en överväldigande majoritet högeranhängare och forumrasister som använder sig av dessa möjligheter till lögn, vilseledning, nättrollsverksamhet, spamning av forum osv. Jag har vistats på forum där vänstersidan till 97% stått för sakliga inlägg, och högersidan med brunsvansen SDanhängare spammat, förnedrat, spottat på meningsmotståndare etc. till 97 %. Och tittar man till hur röst antalet är fördelat i politiken, i förhållande till hur många kommentarer som finns på Aftonbladets kommentarsfält, så är högern och brunsvansen SD kraftigt överrepresenterade i fuldebatter, och överhuvudtaget att vistas där. Och detta på en tidning nästan alla av dem påstår sig hata.

Är det verkligen en slump att nästan allt nättrolleri och nedlåtande kommentarer kommer från höger och de “invandringspolitikskritiska” ?