Alla civilisationer genom hela mänsklighetens historia har fallit, och nästan alla arter har rotats ut. Det kommer naturligtvis bli så med den västerländska kapitalismen och hela mänskligheten oxå till slut. Frågan är vad vi gör av vår tid på jorden, hur vi agerar mot våra medmänniskor under tiden, hur vi spenderar våra hjärtan ?

Varje liv tar slut, även ditt och mitt. Vad väljer vi att göra med dessa liv ?
Jag är ingen stor uppfinnare som förändrar världen genom att uppfinna en ofarlig energikälla. Jag är ingen modig Malala som riskerar sitt liv när hon trotsar Talibanerna. Jag är ingen forskare som kommer hitta botemedlet mot cancer.
Men jag är en människa som öppnar mitt hjärta och min kraft för de jag kan hjälpa, och jag är en människa som även förtydligar det med mitt politiska val. I mitt fall betyder det vänsterpartiet. Andra väljer andra partier, sådan är den ytterst bristfälliga demokrati vi har.

På senare tid har politiken vänts uppochned av ett parti som har lagt in demokrati i sitt partinamn, men ändock anser att ett parti med 13 % skall diktera hela landets politik genom utpressning. Andra partier som varit i opposition med hela 30 % har fogat sig för demokratins regler men inte detta parti. De har till och med sagt att de tänker fälla alla regeringar som inte gör som de vill i invandringspolitiken, och i samma andetag beklagat sig över att det “är odemokratiskt att ett land styrs av en minoritet”

Detta med deras hot och avdemokratisering, och överenskommelser som slutits är naturligtvis inte bra för bredden på demokratin.

Men kärnan i detta inlägg handlar om hur sympatisörer till detta parti hävdar att det är andra partiers fel att SD växer. Detta är en ren lögn. Grunden för att främlingsfientlighet ska växa är ökat utanförskap och ökade klyftor, och den vägen har Sverige länge kört på. Men i slutändan, så måste väl ändå de som väljer parti vara ansvariga för vart de lägger sin röst ?

Att Sverigedemokraterna växer, beror på att folk röstar på dem, för att de av olika anledningar är emot invandring, och i väldigt många fall är emot invandrare. Man har rätt till en åsikt i frågan, men man skall stå för vad man röstar på, och inte skylla på partier som är för en human flyktingpolitik, som orsak till att SD växer.
Och man skall kunna svara för VARFÖR man är emot invandringspolitiken som nu förs eller varför man är emot vissa religioner eller kulturer. Och där faller både partiledningens hållning och de allra flesta av dess väljare.