På många ställen har tiggare från Östeuropeiska länder parkerat framför butiker. Det hungerstrejkar några flyktingar i protest mot att de blir placerade i Grytan 2 mil utanför Östersund. Samtidigt i Svea Rike härjar det människor som skriver rasistiska ord på moskéer och vandaliserar dessa. Men från annars så lag-och-ordnings-ivrande Sverigedemokraterna, är det nu rätt tyst om vandalisering av moskéer. Jag menar det torde väl vara skillnad enligt dem VEM som vandaliserar ?

Och nu knyter säkert många av de “invadringspolitikskritiska” svenskarne näven i fickan och svär över “bortskämda invandrare” som ska va evigt tacksamma över att de överhuvud taget får komma till Sverige, och absolut inte har rätt att ställa några krav.
Men låt oss nu syna hur det ser ut, och vad integration innebär. Integration som är en av de saker Sverige-“demokratiska” partiet använder som täckmantel för att politiskt motverka att det kommer invandrare till Sverige.

Integration, är frågan om hur invandrare snarast möjligt kan anpassa sig och bli en DEL av svenska samhället, till skillnad från den assimilering som de flesta Sverige-“demokratiska” aktivister i realiteten förespråkar. Assimilering handlar om att radera ut sin ursprungliga kultur, religion, och helst även hudfärg om det hade gått. Medan integration är frågan om att berika samhället med sin kultur och religion samtidigt som man efterföljer svenska lagar, lär sig det svenskas språket och till slut kan arbeta på svensk arbetsmarknad.

Om nu vi kräver av flyktingar och invandrare att de skall anpassa sig till Sverige, integreras, eller som högerextrema Sverigedemokratiska element vill, assimileras, borde vi inte då ge rätt förutsättningar till dem för detta ?
Allt oftare, i Östersund som Sollefteå slussas de ut på landsbygden utanför staden, utanför samhället, bort från svenska språket, bort från svenska människor. Om nån försöker inbilla mig att detta att flytta bort flyktingar från städer är för att det inte finns bostäder, så ställer jag mig frågande till det. Kan det vara en medveten politik som har att göra med beröringsskräck och fördomar istället ? Och om det skulle handla om brist på bostäder i våra städer, vare sig det är landsbygdsstad eller storstad, så finns det väl utomordentligt kunniga byggföretag i Sverige va ?

I Stockholm kan det vara svårt med bostäder JA. Detta är en följd av att högerpolitiker och sossar har fört en politik som innebär att ALLA ska helst bo i Stockholm. Vilket ju i praktiken är både absurt och omöjligt. Men att det inte skulle finnas bostäder i avfolkade Sollefteå kan dom ju försöka inbilla någon annan än mig.

Hur ska då våra flyktingar kunna integreras i det svenska samhället, lära sig svenska, träffa svenskar, när de slussas ut i skogen, och en bussresa till närliggande ort kostar mer än dagpenningen de får som bidrag?

Jag vet att Sverigedemokratiska politiker egentligen inte är intresserad av nån integration av flyktingar, utan intresserade av att stoppa flyktingar från att komma hit. Helt enkelt för att de inte tycker om utlänningar… nja .. eller de tycker inte om utlänningar som är mörkhyade eller muslimer. Amerikanare och Britter funkar bra i deras värld. Jag vet allt detta . Men är verkligen Sverige-“demokraternas” väljare av samma åsikt ? Är väljarna medvetna om dessa enögda “politikers” verkliga agenda ?

Om deras väljare är medvetna om detta, och ändå stödjer dem…
Gud hjälpe oss !