http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20327515.ab

Länken ovan är till Helena Trus artikel i Aftonbladet, Trus som om jag fattat det rätt, har Judisk bakgrund, och skriver hjärtskärande om hennes farmors och farfars lidanden under förintelsen. Och hon frågar sig:

“hur många fler judar ska behöva mördas innan väckarklockan ringer ?”

Utifrån hennes perspektiv, och hennes identitet, och hennes familjs historia är det inte alls underligt att hon känner sig hotat och rädd. Och ingen, som inte upplevt judeförföljelsen, och förintelsen kan föreställa sig dess inhumanitet och dess fasor.

Det finns dock ett vidare perspektiv som måste intas om man ska försöka vara konstruktiv, och försöka sträva åt rätt håll. Och jag säger “sträva” för detta är en kamp som kommer fortgå så länge människan ännu tillåts leva på denna jord, innan “skapelsens krona” har förstört alla förutsättningar att leva på moder jord, eller Gudarna tagit ifrån oss den möjligheten pga att vi misskött henne.

Men om nu “väckarklockan ringer” Helena ?…… vad händer då ? vad ska du göra, vad ska vi göra då ? Är det med våld och krig du tänkte lösningen ligger ? Vem ska vi kriga mot då ? Eller är det som en brutalt naiv åsikt som vädrades nyligt i en diskussion kring terrordådet i Danmark: “Vi måste stå upp för yttrandefriheten” Vi måste protestera”

Ja men lycka till med det ! Vi kan protestera i tusen år till, och demonstrera. Men jag kan lova er att ingen människa som är redo att offra sina liv för att döda andra, bryr sig speciellt mycket om varken våra demonstrationer eller vår syn på yttrandefrihet.
Så väckarklockan har ringt för länge sedan Helena, men vi agerar yrvaket mitt i natten utan orientering i hur vi ska bete oss nu när larmet gått.

Nu vore det ju förmätet av mig att tro att jag sitter inne med alla svar på så djupa konflikter, och så vilsna människor som inte ser livet och skönheten på jorden.
Men jag har i alla fall sett vad som INTE fungerar. Och det är mer hat, mer krig, mer lokal segregering, mer global segregering, mer miljöförstöring, mer propagandalögner om hur folkslag är och beter sig, mer klyftor i länder, och mer utanförskap och utnyttjande globalt av den rika västvärlden. Mer kapitalism och utarmande fungerar inte. Men väst och högerkrafterna ser inte vår del i det globala skeendet, vill inte se, och har enligt egen utsago aldrig något eget ansvar.

Västvärldens ledare har länge betett sig som självutnämnda gudar, som skövlat och utnyttjat resten av världen i århundraden. Vi slår oss högmodigt på bröstet och påstår att vårat sätt är det enda humana, precis som extrema ISIS. Men vad vi inte vill förstå, är att det är västs ledare och makthavare, stödda av deras folk, som har skapat de monster vi nu räds och fördömer. Genom att leta fel och brister i andra religioner, och andra kulturer, och inte våga titta oss i spegeln, så r5ättfärdigar vi vår egen förstörelse av den enda jord vi har att leva på, vi rättfärdigar skövlande av naturtillgångar på fattiga länders bekostnad. Vi rättfärdigar tortyr av Amerikansk statsmakt på Guantanamo av fångar som enkom är misstänka för brott, som förvägras rättegång. Vi rättfärdigar förföljelsen av Julian Assange och Edward Snowden från USA. Vi rättfärdigar förarlösa plan som flyger över Arabvärlden och dödar folk. Om det kommer massor av barn i vägen, skylls det på dem som har barnen.

Väst har startat första och andra världskriget med 100.000.000 döda. Och ändå anser fler och fler att det är Islam som är det stora hotet. 6 miljoner Judar mördades av Hitler under 2WW , men staten Israel förföljer, trakasserar Palestinier, driver dem bort från deras land med bosättningar. Har staten Israel rätt till detta pga vad Hitler gjorde mot Judarna ?

Ja Helena Trus, Judar utanför Israel, får lida för staten Israels maktfullkomlighet och statsterror. Och Ja Helena Trus, Judar runt5 om i världen har genom historien och även nu förföljts, och det kan man inte annat än fördöma. Men Helena Trus… Muslimer dör som flugor, både under ISIS händer, och från västvärldens “rättfärdiga” drönare …. så problemet är långt vidare än förföljelsen mot judar. Och det räcker inte att väckarklockan ringer. Vi måste förstå att närmande och inte fjärmande är lösningen. Och vi måste upphöra att förstöra vår jord i jakten på Amerikanska dollar, ryska Rubel, och Saudiarabiska oljepengar och framförallt måste vi hitta ett bättre sätt än kapitalism, som är grunden till jordens nutida konflikter. Eller som man kan förkorta det “MAKT”