500.000 kronor i böter för fortkörning !!??

Det kan väl inte ens en “kommunist” som Tomas Lundin rättfärdiga ?

Ja men låt oss se nu, så nyktert vi kan på detta. Detta hände en finsk finansman, tillika miljonär, när han körde 103km/h på en 80-väg. Och jag misstänker då att bot-systemet där är ett progressivt sådant. Dvs att ju mer du tjänar, desto mer betalar du.

– Det är omöjligt för framgångsrika människor att bo i Finland, rasar han.

Nä de har det nog inte lätt de där miljonärerna. Nu blir det ju tydligen omöjligt att leva för honom, när han fick denna vrålhöga fortkörningsbot. Så jag föreslår att alla vi sjuka, låginkomsttagare, pensionärer och arbetslösa samlar in pengar till denne Reima Kuisla, så att han överlever dagen och får mat i magen.

Ja det ÄR en saftig bot ! Men om man tänker efter och frågar sig själv, är fortkörning en “rättighet” som miljonärer ska kunna köpa ? Eller ska det svida även för dem om de riskerar omgivningens säkerhet. liv och lem ? En fortkörningsbot på 2000 kronor för en mångmiljonär, avskräcker knappast denne från att fortsätta köra fort. Nej jag är absolut ingen ängel själv med fortkörning och dylikt. Jag har åkt på omkörningsförbud en gång, och stoppförbud en gång. Båda gångerna sved ordentligt för mig med min knapra inkomst.

Men nu vänner, nu måste vi jaga rätt på nåt Bank-Giro-nummer så vi kan hjälpa den här stackaren som inte klarar av uppehället längre !