Nu har det hänt igen en “vargattack” …… eller nej, i rubriken stod det att häst och kusk blivit attackerade av två vargar. Men läser man vidare så har inte en skråma åstadkommits av vargarna. Vargarna skrämde uppenbarligen hästen som skenade iväg. Så långt tycks det vara bekräftat, alltså ingen attack. Men i media blev det en “vargattack” av det hela. Och hux flux blev “vargar ett problem för små barn som var ensamma ute i skogen, och kunde bli uppätna av vargar” JA vargen är ett vilt djur och man bör har respekt för den, men skrönorna för att skydda jaktintressen har ju gått så långt att de blivit löjeväckande.

Till en början undrar man ju vilka förädlar som lämnar sina små barn ensamma ute i skogen ? Är detta vanligt ? I så fall varför ? Och hur många barn blir uppätna av varg statistiskt ? … mig veterligen typ NOLL. Tittar vi sedan på hur många barn som blir skadade eller dödade av tamhundar, förmodligen misskötta av människor som inte förstår vad de gör med djur, ja då rasar siffrorna upp i skyn. Och tittar vi dessutom på vad människor statistiskt sett i Sverige och världen gör mot barn i form av våld, utnyttjande och mord…. så visar det sig att vi kanske borde låta vargarna vara skapelsens krona, och inte människan.

Nej, jag skulle vilja påstå att vargproblemet, inte är något vargproblem, utan ett människoproblem, som de flesta problem här i världen. Och det största problemet i konfrontation mellan människa och tex varg, är okunskap och ignorans från människans sida. Människan sprider sig över jorden och överbefolkar den, utarmar alla dess resurser, tränger undan andra arter som står vi vägen för hennes exploatering. Människan drar sig inte för att utrota någon djurart, inte ens andra människor.

Och ändå framställs vargen som ett hot ???? Anledningen till varghatet är förmodligen flera hundra år gammalt och nedärvt i generna genom skrämselpropaganda i godnattsagor för barnen, för att skrämma dem till lydnad och foglighet. Samt att vargen längre tillbaka på ett mer påtagligt sätt, faktiskt var ett hot för vissa människor, så tillvida att deras levebröd hotades om vargar tog tamboskap av dem.
Så är ju läget tex i Afrika med andra vilda djur, där kan människor slåss för sin boskap för att överleva. Så deras situation må ju vara mer förståelig än den för oss i Sverige som definitivt inte svälter i dagsläge om en varg river ett får.

Så problemet både lokalt och globalt är på det sätt människan exploaterar och förstör jorden, samt människans överpopulation av jorden, och inte minst att 1 % av jordens befolkning äger mer än halva jordens resurser. Vilket i sin tur kan skapa konflikt mellan vilda djur och människor där människor har det knappt med mat. Därför kan det i mina ögon bli väldigt konstigt när man ser naturprogram från Afrika eller Indien, där tjuvskyttar blir framställda som det stora hotet mot vissa arter. Vilket förvisso är delvis sant. Men själva skytten försöker nog bara överleva. De som beställt elfenben i rika länder som Kina och Japan tex. är det verkliga problemet. Dvs de facto kapitalismen i dess otyglade format. Den bryr sig bara om snabba vinster och tillväxt, oavsett priset för moder Jord och omgivningen.