Lyssnade på ett underbart satiriskt/ironiskt inlägg på radio västernorrland nu på morgonen. … leeeer långa stunder över hur träffsäkert Jimmies resonemang faller på sin egen orimlighet. Jag har skrivit ner i stora drag:

– Jimmie Åkesson är tillbaka efter 5 månaders sjukskrivning, ska han nu “arbetsträna”
Bara det tycker jag kan man stanna till vid för vad betyder det, för en politiker att arbetsträna ?

– Får vara på plats vid Rosenbad ?

– Ja,. jo, men på halvtid då eller ? Har man bara halva argument eller hur funkar det som ? Det är ju iofs ingen skillnad mot för hur det har varit men…

…..Risken är väl att han blir utbränd igen ? Han kanske kastar sig in i leken lite för snabbt, så jag tycker faktiskt han ska lämna politiken och “dra åt skogen”
Bokstavligen alltså, jag tycker att han ska ut i skogen och arbetsträna där som ornitolog eller fågelskådning

– Det är ju alltså känt att vistas i naturen, det har hälsofrämjande effekter.

– Ja o jag tror att det är bra för honom o sitta där på en stubbe, o kanske härma en talgoxe, o dricka choklad o så där. Det kan ju va jättemysigt. Han ju oxå då få märka fåglar och räkna beståndet av … ja de blir ju svenska fåglar då … naturligtvis, han måste väl, typ leva som han lär så att säga.

– Okej men det blir ju inte så mycket påverka politiken av att sitta på en stubbe o härma djur men…

– Nä men asså de är väl viktigt att man tar det lugnt. Risken är ju att han kanske blir utbränd av det här också iofs. Eftersom det kan ju va lite jobbigt så här års för en Sverigedemokrat att vara i skogen när de…. Det pågår ju, låt oss säga en “massinvandring” av småfåglar, så här års. Det måste ju va jättesvårt, men det kanske han kan styra upp på nåt sätt. Så att han lever som han lär och främjar de “svenska” fåglarna…

…Men det var lite svårt för mig när jag tänkte på det där, vilka fåglar som är svenska.

– Ja om det nu är så att han bara vill räkna svenska småfåglar, då blir det jättelurigt, för att de bor ju över hela världen, småfåglarna, de rör sig ju väldigt snabbt fram och tillbaks.

– Ja så är det ju, jag hade kontakt med en person, mitt i naturen här uppe i Umeå, som är bra på det här. Och vi kom överens om att svenska fåglar borde man kunna räkna fåglar som stannar i landet när det är vinter. Dom borde man kunna tillräkna som, som “svenska” fåglar. Ja de är alltså typ Domherren, talgoxen, Blåmes, spillkråkan och massa fler oxå, men den typen av folk…eh fåglar. ….

….Men sen då, då läste jag ju SDs partiprogram, o då blev det ju lite klurigare. Det där med “svenskhet”. Jag ska citera här, för det står så här i deras partiprogram, att: “… *Svensk är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv, OCH av andra svenskar uppfattas som svensk”

….Så’att … ja det räcker det räcker ju då liksom inte att en Kanadagås, då kanske tycker att domherren är en svensk fågel. Utan det måste ju vara en “svensk” fågel som “uppfattar” .. domherren… som “svensk”. … förstå’ru ?

– Ja … jag (*skrattar) men … är dom så petiga fåglarna ?

– Ja, jo det tror jag, Jag tror ju talgoxarna har ju väldigt svårt att acceptera tex spillkråkan som svensk, som den “förstör” o håller på asså. Det är ju inte ett “svenskt beteende”.

– Skarven tex kan vi tänka att dee e ?…

– Ja de är så osvensk som den kan bli.

….Men sen var det ju en nyhet tidigare i veckan här. Bernt Uno i Skänninge, det handlar om att han måste måla OM sitt hus, enligt kommunpolitikern i Mjölby. För att färgsättningen, “inte är svensk”

– Vad var det för färg på huset då ?

– Det var nån slags gul, med lite nyanser, jättefint tyckte jag personligen. Men så tänkte jag, det är ju precis som SD resonerar. För då kan man ju applicera det här, och då blev det ju ganska .. eh …klart. För då är den enda fågel som skulle kunna “uppfattas” som svensk, de e ju faktisk blåmesen.

…Eh så att det blir väl Jimmies lilla arbetsprövning där att sitta i skogen och bevaka “blåmesens” intressen så att säga då…

– Jah … vad sa mitt-i-naturen-personen då, finns det nå blåmesar att räkna ?

– Jaa.. jo men det gör det ju, absolut. Frågan är ju, vad gör vi med dom andra fåglarna ? Men där kanske Jimmie har nån snillrik lösning, på, på detta ?…
Ja inte vet jag; förbudsskyltar o järnrör kanske ?… o skjuta av några fåglar … njä jag vet inte

….Sen när han börjar få kläm på det där, han kanske tycker, det är lite för lätt för honom, att bara hålla koll på blåmesen, då kan han ju ta tag i bilprovningen oxå. För där har han en nöt o knäcka, för där har vi ju rätt många bilar som har tyska stötdämpare, polska avgassystem, kamremmar från Ryssland o…. så där har han ju en gedigen uppgift framför sig.