Men hörrni… det här med hur vi lever idag, hur vi röstar, hur vi tänker.

Den idag allenarådande kapitalistiska, näst intill oreglerade marknadsekonomin är ju fullständigt förljugen. Likväl som nationalismen som är en direkt följd av de stora ekonomiska klyftor som skapats i ljusblåa Greve Perssons, och mörkblåa Fredrik Reinfeldt lämnat efter sig. En marknadsekonomi som om man ifrågasätter den blir jämförd med massmördande diktatorer. Visst är det absurt ? … men så är det ofta.

Högt uppsatta politiker, vars politik. lagar och regleringar köps av de som har pengar, nämligen storföretagen. Samt storföretagarna och kapitalisterna själva, hotar med att flytta utomlands med sina resurser och företag, om de inte få flytta sina resurser och företag utomlands.

Visst är det absurt ? Jo men det är så de framställer det hela. De anser sig själva vara viktigare för Sverige, än arbetare, statliga institutioner, vårdapparater, humanistiska värden. Rent politiskt agitatoriskt anser de sig vara det drivande och pengaskapande i samhället. När det i själva verket ofta (utom i småföretagarnas fall då) har arbetare som skapar pengar åt dem, som de är motvilliga att investera tillbaka in i samhället.

Det är lite som Sverigedemokraten som hotar med att flytta till ett land där de inte tar emot invandrare… IQ fiskmås ? … nä det vore en förolämpning mot fiskmåsen.
Främlingsfientligheten klädd i folkdräkt och skjorta o slips, istället för bombarjackor och militärkängor, är ju lika självmotsägande och förljugen som de kapitalister som curlat fram dessa gamla forneuropeiska hätska stämningar mellan folkgrupper.

Jo men det högaktuella ämnet tiggeri är ju ett exempel på främlingsfientlighetens och dess företrädare hur ogenomtänkt de resonerar. Man vill förbjuda tiggeri säger man. Men låter de egna svenskfödda barnen gå runt och tigga godis till påsk och numer även den lättvindigt ärvda till hundra procent kommersiella högtiden Halloween.

Likaväl ger de hellre pengar till organisationer som Röda korset, rädda barnen osv, där även där kapitalister sett sin chans att håva in sina odrägligt och omotiverat höga chefslöner från en välgörenhet. Ja menar “det är ju mer rumsrent att rika ungar tigger än utfattiga Romer” ?.. eller ?

Det är samma logik, fast betydligt allvarligare konsekvenser, som när de tog bort fotbollsplanen på Djupön, med motiveringen att det levde om så mycket. Nu spelar barnen fotboll på gården bland bilar och fönsterrutor…

..Men jag antar att det är huvudsaken att de inte spelar fotboll på en fotbollsplan, för så kan vi väl inte ha det ?