Jag vet inte speciellt mycket om huruvida Sture Bergvall är skyldig till de brott han en gång anklagats för. Men det jag vet är att det finns människor inom rättsväsendet, och inom polisen som inte borde jobba med det de gör. Och jag läste en intervju med Göran Lambertz i aftonbladet, och om inte tidningen felciterat Lambertz så är ju karln en ren samhällsfara i hur han blandar ihop indicier med bevis, hur han bortser från att vittnen blivit styrda, och därefter ändrat sin berättelse.

Ej heller vet jag huruvida Tito Beltran är skyldig till det han blev dömd för, men jag vet med säkerhet att åklagaren i det fallet hade bestämt sig för att sätta dit honom. Och jag vet att vittnen blev övertalade att vittna falskt i den rättegången, bland annat vår “kära” artist Carola Häggkvist.

Och vad gäller fallet Assange, kan det mycket väl vara så att han är skyldig till att vara en womenizer, en kvinnotjusare som beter sig som en mansgris, jag har faktiskt ingen aning om det. Men det är inte brottsligt. Brottsligt borde det väl ändå vara även för åklagare att förvanska bevis, leda vittnen och skicka Interpol på en man som påstås ha struntat att ta på sig kondom. Detta fallet handlar om att han genom Wikileaks ertappat USA med brallorna nere med brott mot mänskliga rättigheter.

Jag vet inte allt. I själva verket vet jag jäkligt lite av allt som finns att veta. Liksom i princip alla människor. Men jag vet det att när som helst, kan oskyldiga människor dömas på felaktiga grunder, med ruttna rättsprocesser som verktyg, precis i likhet med häxprocesserna långt tillbaka i tiden, då mäktiga personer gjorde sig av med intellektuella som hotade deras makt.

När som helst, och vem som helst, om bara en tillräckligt enögd och galen person använder sig av sin makt, typ som Göran Lambertz och Marrianne Ny. Mycket farliga människor det där.