Va f-n gör jag uppe så här tidigt ? kl är bara 08.00 och jag har redan gjort min “morgoninternet”, ja så när som på bloggandet då.

Min morgontoalett är ännu så länge bara till hälften genomförd. Jag har ju i vanlig gubbkarraktär sprungit och tömt blåsan några gånger, men det är ju även en nattlig sysselsättning. Sen är det bara att skölja av lite skit, borsta tanden, spreja på sig go-luktande kemikalier och ta på sig dagens outfit, som säkerligen grundläggs med ett par blåa eller svarta Jeans, och nån T-shirt. Vågat värre.
smiley
Igår, när jag gick hem, såg jag ett trasigt källarfönster till grannhuset där min moster bor. Visserligen har jag en grining gubbe i mig att ta fram när barn eller vuxna är dumma mot andra , förstör offentlig, gemensam egendom, eller på annat sätt är destruktiv. Men i det här fallet såg jag för det första inte när det skedde. Men hade jag sett det, så hade jag faktiskt inte ens tillrättavisat dem som orsakade det sönderslagna fönstret.

Det troliga är att fönstret gått sönder när bostadsområdets ungdomar spelat fotboll där. En liten, liten gräsplätt utanför huset med små källarfönster hela vägen. “Men herre Gud, barnen ska väl inte spela fotboll där” kanske någon då tycker ? Nej egentligen inte …. men om man, som skedde för inte så länge sedan, tar ner fotbollsmålen, staketen runt om och säger att det är förbjudet att spela fotboll på en fotbollsplan, pga någon försurad tant eller farbror som tyckte det blev “så mycket ljud att det inte går att se på TV …… Ja då har man kanske förtjänat att få krossade glasrutor på gården ?!

Jag tycker väl att man kan stänga balkongdörren om man inte gillar att höra barn skratta och må gott. Så tänker jag. Själv brukade jag öppna fönstret lite extra för att få höra barnen skratta och spela boll.

För ytterligare ett tag sedan, byggdes det ett litet staket, 3-4 meter långt, och dryga metern högt, vid huset mittemot Moster Maggan. Anledningen kan endast ha varit att ytterligare någon anti-vitalitets-tant, eller farbror, inte klarade av att barnen sprang runt huset och skrattade och var glada, lekandes kull, och kurragömma. Och som jag tidigare berättat i ett blogginlägg, så var ju barnens reaktion på detta tänkta begränsande av deras leklusta … HEEEELT UUUNDERBAR !!!

Liten mörk flicka, kom hem från skolan med ryggsäck på ryggen, och sken upp som en sol, och sa:

– “Titta vi har fått ett staket”

Och än idag leker barnen med detta “hinder”… och gubben eller tanten som ville ha staketet håller väl vid det här laget på att implodera, eller explodera av ilska över den glädje och vitalitet, lekfullhet deras lekhinder visat sig bli.